Mélypont! Így süllyedt idáig a magyar futball

Luxemburgi vereségével a magyar labdarúgó-válogatott újabb mélypontot ért el.

A sikeres Európa-bajnoki szereplés óta kizárólag méretes pofonok érték a magyar futballt. A %RIPOST% hat olyan meccset jelölt meg, amelyek mindegyike egy-egy mélypontot jelentett.

2016. június 26.

Európa-bajnoki negyeddöntő: Magyarország-Belgium 0-4

Habár súlyos vereséggel zárul az Eb-szereplés, győzteseknek kijáró fogadtatásban részesül a válogatott. Ekkor még nem sejtjük, hogy a toulouse-i vereséggel kezdődik a lejtmenet.

2016. július 20.

Bajnokok Ligája-selejtező: FTC-Partizani 1-1

Egy hónappal a mámoros Eb-szereplést követően a magyar bajnok sokkolja az országot: összesítésben 2-2-re végez albán ellenfelével a BL-ben, és büntetőpárbajban kiesik.

2016. szeptember 6.

Világbajnoki-selejtező: Feröer-Magyarország 0-0

Az Eb-t követő első tétmeccsén a magyar válogatott jókora csalódást okoz. Helyzet nélkül, lélektelen játékkal hozza le a 90 percet. Azonnal hátrányba kerülünk Portugáliával és Svájccal szemben.

2017. június 9.

Világbajnoki-selejtező: Andorra-Magyarország 1-0

A magyar válogatott történetének legnagyobb szégyene. A meccs után Bernd Storck szövetségi kapitány felajánlja a lemondását, de kap még egy esélyt. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány sírva értékel.

2017. október 7.

Világbajnoki-selejtező: Svájc-Magyarország 5-2

Nevetséges gólokkal, könnyed sikert arat a svájci csapat a reménytelen játékot nyújtó magyar válogatott ellen. Három nappal később 1-0-ra verjük Feröert, de ez sem menti meg a kirúgástól Bernd Storckot.

2017. november 9.

Barátságos mérkőzés: Luxemburg-Magyarország 2-1

Újabb arcpirító vereség, az andorrai kudarchoz mérhető szégyen. Bernd Storck utódja, Georges Leekens a lelátóról figyeli a magyar futball újabb mélypontját: először kaptunk ki Luxemburgtól, eddig rendre elvertük...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!