Kassai csalódott, ezért marad le a vébéről

Két éve még nyitómeccset vezetett az Európa-bajnokságon, jövõre már nem jut neki szerep.

Szomorúan, de tudomásul vette Kassai Viktor, hogy lemarad a jövő évi, oroszországi világbajnokságról. A magyar focibíró a Nemzeti Sportnak beszélt arról, hogyan fogadta a döntést.

"Nyilván nem örömteli helyzet a mostani. Ebben a korántsem könnyű pillanatban sem szeretném elmulasztani, hogy megköszönjem asszisztenseim, játékvezető kollégáim és az MLSZ játékvezetői bizottságának a segítségét"

– nyilatkozta a lapnak a bíró, aki 2010-ben még világbajnoki elődöntőt vezetett, négy évvel később azonban lemaradt a tornáról.

Kassai teljesítményével az utóbbi időben többször volt probléma. Tavaly ősszel a Vasas-Ferencváros bajnoki után a zöld-fehérek három angyalföldi tizenegyes miatt dühöngtek. Idén tavasszal a Bayern München szó szerint Kassait tette felelőssé a Real Madrid elleni BL-kiesés után.

Kassai szerint ugyanakkor más oka van a mellőzésnek.

"Szerintem az európai játékvezetés a legmagasabb szintű a világon, rengeteg olyan kvalitású bíró van, aki a legélesebb vébémeccset is le tudja vezetni. Azonban a világbajnokságokra minden földrész limitált számban küld bírót, így sok minőségi játékvezető kimaradt a szűkítésnél. Tudomásul kell venni, hogy óriási a harc az európai helyekért, és a játékvezetésben nincsenek bérelt helyek a világeseményen."

A teljes interjút ITT olvashatod el.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!