Kiakadt Shane Tusup, nem rejtette véka a véleményét

Hosszú Katinka trénere és egyben férje õszintén vallott a magyar úszószövetségrõl, mely véleménye szerint teljesen kihasználja, majd cserben hagyja versenyzõit.

Shane Tusup az Indexnek adott interjújában kitálalt a magyar edzők hajcsármunkájáról. Szerinte az csak arra elegendő, hogy ideiglenes robotokat képezzenek az úszókból, akik a nem megfelelő munkaterv hiányában hamar elvesznek a süllyesztőben.

„Bezzeg, ha futballedző lennék, és a bíróval üvöltöznék, vagy a csapatomat hajtanám, azon senki nem akadna fent.” - tett szemrehányást Tusup a Magyar Úszó Szövetség megjegyzésére, miszerint természete miatt nem tekintenek rá itthon szakemberként, és emiatt nem is alkalmaznák őt. – „Nem tudok érzelmileg nem ott lenni és ezer százalékon égni. Ha valaki nem ilyen, akkor szerintem keressen más foglalkozást.”

Az egyébként sportpszichológiát tanuló férj állítja, hogy rengeteg múlik a szurkolók temperamentumán. Katinka is megerősítette, hogy érzelmileg sokat segít neki, hogy egy ország áll mellette.

Arra a kérdésre, hogy meddig folytatják még harcukat a szövetséggel, még ő sem tudja a választ. Véleménye szerint a magyar úszósport rossz irányba halad, mivel nincs meg az edző és a sportoló közötti pozitív viszony. Jelenleg nem fogadják el a munkáját, de addig hajt, amíg ez meg nem változik. Hisz abban, hogy Magyarországon sokkal több úszó olimpikon lehetne, ha a versenyzőknek jobb edző és munkaterv jutna.

„Cserben hagyták az országot, cserben hagyták a sportolókat, tönkretették őket, és én ezt nem bírtam tovább nézni. Ez a tehetség elfecsérlése. Pontosan az, ami Cseh Lászlóval, ami Gyurtával történt.”

- ecsetelte véleményét a szövetségről.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!