Drámai változás, a poklot is megjárta az új magyar teniszhős

Néhány éve a teniszt is majdnem abbahagyta Fucsovics, most élete szezonját futja. A válogatottat is a hátán cipelte.

A magyar férfi teniszezők hatalmas bravúrt végrehajtva jutottak fel újra a Davis-kupa világcsoportjába 22 év szünetet követően. A sikerben óriási szerepet játszott Fucsovics Márton, aki nagyon mélyről jött vissza, néhány éve csak a bulizást tartotta fontosnak.

A nyíregyházi születésű játékos tehetsége nem lehet vita tárgya, a junioroknál nem akármilyen eredményeket ért el: 2009-ben US Opent nyert párosban, egy évvel később pedig Wimbledonban lett bajnok. A sikerek viszont a fejébe szálltak, és benne volt a pakliban, hogy elveszíti őt a magyar teniszsport.

2011-ben Fucsovics Mártont kitették a Davis-kupa-válogatottból, mert az akkor még csak 19 éves játékos az edzések helyett inkább a budapesti éjszakai életet választotta, gyakorlatilag minden estét bulizással töltött. Abban az időben Hornok Miklós volt a szövetségi kapitány, aki másfél évig tűrte ezt, de aztán nála is elszakadt a cérna.

Ehhez képest 2017-ben már három tornadöntőbe is bejutott, a %RIPOST% napilap keddi számából pedig megtudhatjátok, hogy Fucsovics mit tart a mostani szezon fénypontjának.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!