Újabb nyílt levél, Gyárfás Tamás vitára hívta az úszóelnököt

A korábbi vezetõ a Masters világbajnokság után akar tisztázni minden félreértést a sajtó nyilvánossága elõtt.

A Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke, Gyárfás Tamás nyílt vitára hívta a MÚSZ jelenlegi elnökét, Bienerth Gusztávot. A találkozóra augusztus 21-én, a Masters világbajnokság után kerülhet sor. Alább változtatás nélkül közöljük Gyárfás Tamás levelét.

dr. Bienerth Gusztáv úr

Elnök

Magyar Úszó Szövetség

 

Mélyen tisztelt Elnök úr!

Kedves Gusztáv!

 

Sorra hallom, olvasom a személyeddel, valamint a velem kapcsolatos nyilatkozataidat. Rendre arról szólsz, hogy az ún. Gyárfás-korszak alatt a Magyar Úszó Szövetségben történt súlyos visszaélések feltárása ügyében mi mindent tettél és teszel.

Szíves, sportemberhez méltó megértésedet kérem, de úgy érzem, hogy most, két nappal az augusztus  7-20. között Budapesten és Balatonfüreden zajló FINA Masters világbajnokság nyitánya előtt egyikünknek sem szabadna ezzel foglalkoznia.

A 17. FINA világbajnokság nagyszerűen sikerült, a FINA elnöke minden idők legjobban megrendezett úszó világbajnokságának minősítette. 

Közös a siker. Neked is köszönet azért, amiért részt vállaltál benne.

Kérem, javaslom, hogy továbbra is teljes erővel,  mindketten az újabb nagy kihívásra összpontosítsunk. Ne veszítsük el a teljes úszó világ általános megbecsülését, amit nem csekély erőfeszítések árán, ezrek és ezrek példás összefogása, áldozatvállalása révén sikerült kivívni.

Tisztelettel kérem, hogy a Masters világbajnokság befejezésének másnapján, augusztus 21-én délelőtt 10 órakor a Duna Arénában, a sajtó nyilvánossága előtt közösen vitassuk meg az összes tisztázásra váró kérdést. Ne üzengessünk egymásnak, a legcsekélyebb alap nélkül ne keltsük egymás rossz hírét, hiszen eközben nemcsak magunkat, hanem az úszást, netán a magyar sport egészét járatjuk le.

Márpedig ez a csodálatos közeg - nem ezt érdemli. 

Üdvözlettel:

Gyárfás Tamás,

a 2017. évi FINA világbajnokság szervező bizottságának tagja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!