Háború, korábbi szövetségi kapitányunk kőkeményen nekiment Storcknak

Alaposan beolvasott Glázer Róbert. A német szakvezetõ mellett leszedte a keresztvizet a játékosokról is. Nem csak azokról, akik leszerepeltek Andorrában...

Nem kertelt az Andorra elleni szégyenletes vereség értékelésekor Glázer Róbert. Korábbi (1991) megbízott szövetségi kapitányunk a rangado.hu szakértőjeként fogalmazott szokatlanul keményen. Kiosztotta Bernd Storckot és a válogatott focistáit is.

"Már a mérkőzés előtt is feszegettem, nehogy visszaüssön az oroszok elleni mérkőzés. Az ottani összeállítás, és

úgy általában az egész kerethirdetés egyszerűen botrányos volt, ahogyan a játék is. Előrevetítette, hogy a magyar csapat bármilyen összetételben is lesz, nem fog jól játszani

- mondta többek között Glázer.

Egyértelműen a kapitány felelőssége, hogy ilyen gyenge keretet állít össze. Egy lelkes, megyei első osztályú csapat egy gyengén játszó NB III-as csapatot vert meg.

Rendkívül rossz mérkőzés volt rendkívül sok hibával. Semmilyen átütőerőt nem éreztem, semmilyen elitérzetet, hogy ez a válogatott. Az andorraiak 5-4-1-es szerkezetben álltak fel,

a mieink pedig egy teljesen érthetetlen katyvaszban. Hogyan nézett ki a középpályás sor, nem is tudom

- sorozta meg Glázer Róbert a szerinte hibát hibára halmozó Storckot.

Kiemelte, hogy újra bebizonyosodott: júniusra, a bajnokság végét követő időszakra egyszerűen nem szabad lekötni válogatott meccset, mindig ilyenkor jönnek a nagy blamák.

A meccsen tíz perc után látott először kettőnél több jó passzt a magyaroktól az ellenfél térfelén. Passzív futballt játszottunk, a játékosaink nem mozogtak eleget, a védőink pontatlanok és rendezetlenek voltak, a középpályásaink kocogósra vették az iramot, az egy szem csatár Eppel Márton pedig egy ráívelt labdát sem tudott lefejelni a magas védők között.

"Gyurcsó Ádámot csak a rossz pontrúgásainknál lehetett észrevenni. Abszolút nem nyújtott semmit" - emelte ki Glázer.

Olyan egyszerűen nincs, hogy egyezséget kötünk egy labdarúgóval, klubbal, ezzel-azzal.

A játékosok előtt egyetlen egy cél lebeghet, hogy szerepeljen a válogatottban. Ez mindent überel. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden feltételt megad, hogy pályára lépni élmény legyen, a csúcs.

Ez megengedhetetlen, hiányoztak a meghatározó, irányító játékosok

- szúrt oda azoknak a meghatározó labdarúgóinknak is, akik önszántukból hiányoztak: a vb-selejtező helyett inkább a pihenést választották, hogy nyaralhassanak egyet a klubjaik kora nyári európai kupaselejtezői előtt.

"A fiatalokat természetesen lehet és kell is beépíteni, de egy kialakult csapatba szépen fokozatosan, és nem egyszerre rájuk rakni a terhet, mint az oroszok ellen vagy most. Ezzel együtt persze a játékosok felelőssége is megvan, hiszen például az egyéni vállalkozásokra egyáltalán nem emlékszem"

- kritizált Glázer Róbert.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!