Rémálom, pokolgépekkel támadhattak a sztárcsapatra

A merénylõ vagy merénylõk szándékosan támadták a német focicsapatot, egy játékos és egy rendõr is megsérült. A megtámadott busz közelében levelet is találtak.

A német rendőrség szerint a Borussia Dortmund futballcsapata volt a célpontja a kedd esti robbantásoknak a dortmundi szállodánál, amelyből a csapat autóbusza elindult az AS Monaco elleni mérkőzésre a városi stadionba. Az egyik robbanásban egy motoros rendőr is megsérült.

Egyelőre nem tudják, hogy mi volt a merénylet indítéka, és egyelőre nem terrortámadásként, hanem „emberölési kísérletként” tekintenek rá – tették hozzá. A mai napra halasztott mérkőzésre a rendőrség nagy létszámú biztosítással készül.

Sandra Lücke ügyész pedig bejelentette, hogy a megtámadott busz közelében egy levelet találtak, amelyet szövege szerint az elkövető vagy elkövetők írtak, de mint az ügyész hozzátette, a hitelességét ki kell vizsgálni. Többet nem árult el a levélről.

A robbanószerkezetekről még mindig nem lehet tudni semmit, csak azt, hogy súlyos hatásúak voltak, és valószínűleg a szálloda parkolója melletti sövényben helyezték el őket. A Bild című német lap úgy értesült, hogy házi készítésű pokolgépekről lehet szó, valamint hogy a rendőrség köröz egy külföldi rendszámú gépkocsit, de ezeket az információkat a rendőrség nem erősítette meg.

Az egyik robbanásban megsérült játékosnak, Marc Bartrának az üvegszilánkok okozta felületi sérülések mellett eltörött az egyik csont a jobb csuklójában, és ezt meg kellett operálni – közölte a futballklub. Roman Bürki, a Borussia Dortmund svájci kapusa a Blick című svájci lapnak azt mondta: Bartrával együtt a busz hátuljában ült. A robbanástól kitört hátsó ablak szilánkjai azonban őt nem sebesítették meg.

A busz éppen kifordult a parkolóból az utcára, amikor a robbanás történt

– mondta.

Légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott az egyik robbanástól egy motoros rendőr is, aki a busz előtt haladt felvezetőként – közölte az MTI a dortmundi rendőrségre hivatkozva.

A rendőrség a környéken drónnal esetleges további pokolgépek után kutatott, és találtak egy gyanús tárgyat, de nem tudták felrobbantani, és még nem tudják, hogy mi az.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!