Nincs esély arra, hogy Gyárfás maradjon az elnök

Errõl az államtitkár beszélt, aki egyértelmûvé tette, hogy õ maga nem vállalná a jelölést a MÚSZ vezetõ tisztére.

Szabó Tünde nem lát esélyt arra, hogy Gyárfás Tamás maradhatna az úszószövetség (MÚSZ) elnöke.

A sportügyekért felelős államtitkár az atv.hu-nak adott interjújában egyértelművé tette, hogy ő maga nem vállalná a jelölést a MÚSZ vezető tisztére, az egyik lehetséges befutónak tartott Bienerth Gusztávval, a turizmusért felelős kormánybiztossal, a Budapest 2024 olimpiai pályázat alelnökével viszont szívesen együtt dolgozna, mint MÚSZ-elnökkel.

Az interjúból kiderült, hogy Szabó Tünde a napokban is beszélt Hosszú Katinkával és annak edző-férjével, s az államtitkár szerint Shane Tusup változtatni fog kommunikációs stílusán.

Hét közben, szerdán Gyárfás Tamás közölte, ha a Magyar Úszó Szövetség elnökségének jelölőbizottsága és a 118 tag is támogatná, akkor elgondolkodna azon, hogy maradjon a MÚSZ élén, egyszersmind azt is hangsúlyozta, hogy ezt a lehetőséget irreálisnak tartja. Aznap dőlt el, hogy január 8-án tartják a szervezet rendkívüli elnökválasztó közgyűlését, vagyis Gyárfás hivatalosan addig a napig tölti be az elnöki posztot, írja az MTI.

A szerdai sajtótájékoztatón Gyárfás Tamás az ellentábora vezéralakjának számító Hosszú Katinkáról, illetve a hozzá fűződő viszonyáról szólva azt mondta, természetesen egy háromszoros olimpiai bajnokkal nem lehetnek azonos súlycsoportban, ugyanakkor a mai napig nem tudja, mit vétett Hosszú vagy a magyar úszósport ellen.

A MÚSZ-elnök a sajtóban lehetséges utódokról megjelent nevekre reagálva Bienerth Gusztávval kapcsolatban csak annyit mondott, az ő esetében elsietett és megalapozatlan döntés lenne véleményt alkotnia, Seszták Miklós minisztert, a 2017-es magyarországi vizes vb szervezőbizottságának elnökét kiváló szakembernek tartja, míg a MÚSZ korábbi főtitkárát, a jelenlegi sportállamtitkár Szabó Tündét talán még jobbnak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!