Megszólalt a munkatárs, Gyárfás mégis maradhat

Ha ma lenne a közgyûlés, akkor a sajtófõnök szerint jó esély lenne arra, hogy újraválasszák a lemondott elnököt. A Katinka mögé beálló úszókról is szót ejtett.

Nem elképzelhetetlen, hogy újra Gyárfás Tamást választják meg a Magyar Úszó Szövetség elnökének. Erről a MÚSZ sajtófőnöke, Csurka Gergely beszélt a Digi Sportban.

Csurka a Reggeli Sport vendége volt, ekkor elismételte Gyárfás szavait, aki a tegnapi rendkívüli közgyűlés után azt mondta, azért is mondott le, mert úgy gondolta, nem érdemli meg azt a magyar úszósport, amit az ő személye miatt kap.

A szövetség sajtófőnöke szerint nem lehet kizárni a lehetőséget, hogy Gyárfás újra elindul az elhagyott posztjáért, sőt Hargitay András szövetségi kapitányra hivatkozva hozzátette:

Ha most lenne a választás, akkor a jelenlegi támogatottságot nézve akár egy zárt, titkos szavazáson is kétharmad körüli eredménnyel nyerne a lemondott elnök.

„Azt tudni kell, hogy itt nem aláíró úszók választanak majd, hanem körülbelül 130 egyesület képviselői, akik nem biztos, hogy ugyanúgy látják a magyar úszósportot belülről, mint mások felülről” – ejtett szót a Hosszú Katinka mögé beálló úszókról mondta Csurka.

A jelölteknek 15 napjuk van arra, hogy beadják a pályázatukat. December 28-án lesz egy elnökségi ülés, akkorra lesz végleges a jelöltek listája. Csurka elmondta, a közgyűlésen is lehet jelölteket állítani, de kockázatos lépés addig várni. A tisztújító közgyűlés január 8-án lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!