Nem kertelnek, törölhetik az Eb meccseit!

Eddig csak rémhírként bukkant fel, de immár napról napra nagyobb a valószínûsége annak, hogy meccseket halaszthatnak el a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az Eb szervezői kettős fenyegetettségtől tartanak, a terrorveszély mellett a futballhuligánok erőszakos rendbontásainak is nagy a valószínűsége. Éppen ezért Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter nem kertelt, amikor a lehetséges jövőt vázolta.

Ha szükséges, zárt kapuk mögött játszanak le egy mérkőzést, elhalasztják vagy egyszerűen törlik.

"Minden lehetőséget mérlegelünk, bármilyen intézkedés szóba jöhet."

Cazeneuve arról nem beszélt, hogy mi lesz azokkal a meccsekkel, amelyeket esetleg törölnének, hiszen egyetlen elhalasztott találkozóval is borulhat az Eb.

Ziad Khoury, a viadal biztonsági főnöke sem foglalkozik a mérkőzések sorsával, neki az a feladata, hogy maximalizálja a torna biztonságát, és ha ehhez találkozókat kell törölni, akkor gond nélkül megteszik - írta az NBC.

"Soha nem mondhatjuk azt, hogy száz százalékos védelmet biztosítunk, hiszen bármi megtörténhet. Nem csak a sporteseményeken, a mindennapi életben is. Ha a fenyegetettség erősödik, akkor nem csak az Eb-t, de a koncerteket és a tüntetéseket is el kell halasztani."

Hamarosan további 42 ezer rendőrt, 30 ezer csendőrt, 10 ezer katonát és 13 ezer biztonsági őrt mozgósítanak az Eb biztosítására.

Baljóslatú fociviadalra van kilátás, június 10-én minden idők legrizikósabb tornája rajtolhat el...

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!