Kemény kritika: ostobák és kapzsik a Forma-1 vezérei

Nem úszta meg válasz nélkül Bernie Ecclestone, aki meglepetésre a saját "termékét" húzta le. Kevesen értenek egyet a Forma-1 urával.

Ahogy arról a %RIPOST% is beszámolt, Bernie Ecclestone szerint a Forma-1 a legrosszabb időszakát éli, soha nem volt ennyire unalmas, mint most. A Száguldó Cirkusz 85 éves ura természetesen nagy port kavart a saját portékájáról alkotott, lesújtó véleményével.

Gary Hartstein, az F1 korábbi orvosa például kőkemény választ adott - írta a Sportsmole.

"Tudom, hogy nem kapok többé belépőt, de nem érdekel. Üzenem Bernie-nek, hogy

az F1 hangos, szexi és drámai. Sajnos azonban  hisztis, romlott, éretlen emberek irányítják. Versenyt akarunk, nem nyafogást, és nem olyan bolondokat, akik törlik a német, olasz vagy francia futamokat.

Hartstein hozzátette: Ecclestone fejezze be a vérszívást, és hagyja a sportágat lélegezni! Hallgasson a rajongókra!

"A Forma-1 a vezetők ostobasága, kapzsisága és önimádata ellenére is sikeres."

Nico Hülkenberg, a Force India-Mercedes pilótája persze nem volt ennyire kritikus. Õ szimplán csak furcsállta Ecclestone szavait.

Kicsit fura, amikor valaki ilyen véleménnyel van a saját termékéről...

A sportág háromszoros világbajnoka, Niki Lauda szerint Ecclestone mindent lerombol - írta az Inautonews.

Minden elkezd működni, mindenki nagyon pozitív, erre jön Ecclestone, és lerombolja dolgokat. Nem értem, miért csinálja ezt, miért kritikus a sportág vezére.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője úgy véli, régen minden egyszerűbb volt.

"Úgy gondolom, hogy Bernie frusztrált az F1 jelenlegi helyzete miatt. Régebben sokkal egyszerűbb volt megoldani a problémákat."

Persze téved, aki azt gondolja, hogy Ecclestone minden mögöttes szándék nélkül fakadt volna ki a saját sorozatára. A minden hájjal megkent üzletember a szaklapok szerint nyomásgyakorlásra használta föl a nagyon is tudatosan időzített bírálatát.

A brit milliárdos azért taktikázhatott, mert kedden, Genfben fontos tárgyalásra gyűltek össze a Forma-1 vezetői és a stratégiai testületek. Ecclestone az utóbbi években meggyengült a motorgyártókkal szemben, a szavazásokon már nem tud bármit egymaga keresztülverni - ezért az éles kirohanása a jelenlegi helyzet ellen.

Az F1-es vb az idén március 20-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!