Létrehozva: 2016.02.14.

Junoszty tévé és robogó is repült már focipályára

Mi mindenre képesek a szurkolók? A dortmundiak teniszlabdás akciója kismiska! Disznófejtõl az élõ libán át a kockacukorig: azonosított repülõ tárgyak a meccseken.

A Borussia Dortmund szurkolói a minap teniszlabdák százait hajigálták a focipályára, tiltakozva ezzel a megemelkedett jegyárak, és ezáltal a tehetősebb, de visszafogottabb "teniszközönség" ellen.

Ennek apropóján a %RIPOST% összegyűjtötte a legérdekesebb, néha vicces, néha ijesztő vagy meghökkentő eseteket: a székdarabokon, öngyújtókon és aprópénzen túl mi minden repült már a lelátókról a pályára?

Az egyik legemlékezetesebb eset a közelmúltból Dani Alves különszáma: a rasszista drukkerek banánnal dobták meg, mire ő beleharapott egyet a gyümölcsbe, és félredobta. Zseniális húzás volt a Barcelona brazil csillagától:

Banánból egyébként kijutott a Bayern München két kapusának, Oliver Kahnnak, majd legutóbb Manuel Neuernek is, de ők nem kóstolták meg: vagy nem szeretik, vagy a humorérzékük hibádzik.

Finomság finomság hátán: a Newcastle csalódott drukkerei Paul Gascooigne-t a kedvenc csokijával, Mars szeletek százaival célozták meg, amikor a Tottenham mezében látták viszont.

S ha már "áruló": Luís Figót - többek között - egy disznófejjel dobták meg, amikor a Real Madriddal tért vissza a Camp Nouba.

Édesség-ügyben magyar sztorikra is áttérhetünk: 2003-ban, a Fradi-sztár Lipcsei Péter szögletrúgásánál az újpestiek kockacukorral lepték el a gyepet.

A régmúltban gyakran előfordult, hogy az ellenfelek élő libát dobtak be az MTK meccsein, utalva a kék-fehérek gúnynevére. Az újkori focitörténelmünkben egy legendás szotyis zacskó landolt a partjelző hátán, amiért 1994-ben pontlevonással bűnhődött a rendező Debrecen.

Márton Sándor ellenben Dani Alvest jóval megelőzve tette, amit tett: a kilencvenes évek közepén egy bedobott szendvicsbe harapott, mielőtt kihajította volna a pálya szélére.

A 2000-es magyar-ausztrál válogatott meccsen egy-két haltetem jutott át a szigorú ellenőrzésen. Hiába, no, akkortájt a tiszai halpusztulást egy ausztrál tulajdonú cég romániai üzeme idézte elő.

 

(Kattints! Folytatás a következő oldalon!)


A huliganizmus ezen megnyilvánulása, a bedobálás egyébként egészen 1885-ig visszavezethető: akkor a Preston keménylegényeiről írták az angol lapok, hogy szódásüvegeket dobtak az Aston Villa pályájára.

Visszatérve a 21. századba, és az ehető dolgokra: a Chelsea-nél egy 2007-es, erélyes tiltásig a zellerdobálás volt a divat. Persze van, aki a húst szereti: egy 2008-as északír bajnokin a Ballymena United egyik szurkolója birkalábat hajított a gyepre. Repült szék és üveg is, akár egy vacsorának is nekiülhettek volna a focisták.

Az olasz ultráknál birkalábnak tán még örülnének is a klubvezetők: náluk az is előfordult már, hogy egy robogót dobtak le a lelátó tetejéről.

Az Internazionale keményvonalasai egy Atalanta-drukkertől vették el, de hogy hogyan csempészték föl a San Siro felső részére, máig rejtély.

A %RIPOST% kedvence mégis a következő elkövető. Nézd csak, milyen jól célzott a papírrepülőt tökéletes röppályára küldő szurkoló:

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lezuhant egy Airbus A320-as utasszállító repülőgép Karacsi lakónegyede felett, 98 ember meghalt

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek május elejéig sosem látott karmikus szerencsében lesz része

magyarnemzet.hu

Vitézy: Karácsony most mutatta meg, miért kell őt leváltani

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Kalasnyikovval tartotta rettegésben a párját: átélt borzalmairól pakolt ki a világbajnok exe

TÜZELŐÁLLÁS

„Húzz már el innen!” – Szoboszlait nem kímélik, betelt a pohár a szurkolóknál

TÜZELŐÁLLÁS

Hiába toloncolták ki, Boris Becker a börtön után nagy húzásra készül

TÜZELŐÁLLÁS

„A nyerés tudományát gyakorolni kell” - először járt Párizsban a magyar világbajnok