Terroristagyanús vezető oldalán a futballsztár

Támadják Shaqirit, mert udvarias volt egy szélsõséges elveket valló vallási elöljáróval.

Heves támadások érték három fotó miatt Xherdan Shaqirit. Az Inter svájci klasszisáról „óhazája” radikális imámja posztolt közös képeket. A focista szerint udvariassága miatt támadják.

Shaqiri koszovói albán menekült, s szülőföldjére hazalátogatva találkozott Shefqet Krasniqival is. A szélsőséges nézeteiről ismert vallási vezetőt tavaly 14 muszlim társával együtt terrorizmussal és vallási alapú gyűlöletkeltéssel vádolták, őrizetbe is vették. A legnagyobb pristinai mecset imámja most a Facebook-oldalán tette közzé a Shaqirivel közös képeit.

Nem kérhet erkölcsi bizonyítványt

A kritikák hatására a játékos is a közösségi oldalain védekezett. Mint írta, az imám úgy ment oda hozzá fotót kérni, mint ahogy rajongók százai, ezrei szoktak.

Egyszerűen odajött hozzám. Ilyesmi Koszovóban is gyakran megtörténik velem, mindig teljesítem is a kéréseket. Udvariatlan lett volna visszautasítanom őt.

Az albán sajtó ugyanakkor úgy értesült, hogy Shaqiri a radikális vezető meghívásának tett eleget. Az Inter sztárja hangsúlyozta, hogy nem tudott az imámot érintő terrorvádról.

Nem vizsgálhatom meg minden velem fotózkodó ember múltját, hogy talán büntetett előéletű vagy sem. Mi, Shaqirik hívő muszlimok vagyunk, de minden radikalizmus távol áll tőlünk!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!