4 éve

3 tipp, hogyan tudsz ingyen és hatékonyan angolul tanulni

A társalgásszintû angol nyelvtudás mára alapvetõ követelmény a munkaerõpiacon és létszükség az online világban. Sajnos az angol tanfolyamok jelentõs része drága, de találtunk néhány ingyenes és hatékony képzést.

Szerző M. D.

5perc Angol

Az 5perc Angol egy több mint 10 éves múltra visszatekintő online nyelviskola. E-mailban lehet feliratkozni a napi rövid leckékre, melyek érdekesen és tömören próbálják az ember szókincsét, nyelvtanját és hallás utáni értését fejleszteni. A honlapon 5percangol.hu, megtalálhatunk minden fontos ismeretet, ami szükséges lehet egy állásinterjún vagy nyelvvizsgán. Ez a módja a nyelvtanulásnak azoknak ajánlott, akik dolgoznak, tanulnak és nincs sok idejük, de motiváltak.

Duolingo

A duolingo az  online boltok legnépszerűbb oktatási programja, a 20 millió felhasználóval rendelkező Duolingo 2014-ben jelentette be, hogy nyelvtanulási alkalmazásait magyar nyelven is elérhetővé teszi. Ennek köszönhetően már a magyar felhasználók számára is lehetővé vált a teljesen ingyenes angol nyelvtanulás az interneten, valamint iPhone- és Android-alkalmazásokon keresztül.

A Duolingo különlegessége, hogy a nyelvi tanfolyamokat a játékokhoz hasonlóan fejlesztették, ezért a tanulás élménye egyszerre jutalmazó és addiktív.

 

A mozi ereje

Az egyik, ha nem a legproduktívabb formája az autodidakta nyelvtanulásnak a filmnézés. A kívánt sorozat epizódot vagy filmet nézzük angol nyelven felirattal. Ha gyengébb az angolunk, magyar felirattal, ha kicsit erősebb, akkor angollal. Ezzel a módszerrel szórakozva tanulhatunk meg fontos kifejezéseket, nyelvtani formákat és állíthatjuk rá a fülünket az angol nyelv befogadására. Jó tipp, hogy a kedvenc filmedet, amit már amúgy is kívülről fújsz, nézd felirat nélkül!

Szerző M. D.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!