Létrehozva: 2015.05.31.

Lottóláz, avagy: ki vitte el a nagy lét?

Több mint öt milliárd forinttal gazdagodott egy (vagy több?) szerencsés nyertes a legutóbbi lottósorsoláson. A hazai lottózás történetében hagyomány, hogy a nyertesek titokban maradnak, egy-két kivételtõl eltekintve. Az szintén hagyomány, hogy akik lecsúsztak a nagy kasszáról legalább a dolce vita hõsét és sorsának további alakulását akarják megtudni.

 

 

A szombati sorsoláson sok millió játékos álmai váltak semmivé, amikor nem az ő kombinációjukat hirdették ki, hanem a 19, 55, 56, 83, 90-et.

Az 5, 049 milliárdos álom elillanása után váratlanul sok fanyalgó is előkerül: „én bele is őrültem volna, ha nyerek”, vagy „ennyi pénzzel egy nyugodt percem nem lenne” - olvashatók százszámra a postok a FB-on.

 

A szervező diszkréten hallgat

Percekkel az eredmény világgá kürtölése után elindult viszont a hasonló helyzetekben már megszokott játék: ki az újdonsült milliárdos?

A játékszervező diszkréciója tág teret enged a találgatásoknak, hiszen nem hogy a nyertes nevét, de semmi mást sem árultak el azon kívül, hogy mindössze egyetlen nyertes szelvényt találtak.

 

Titkolózó nyertesek

Magyarországon a lottónyertesek illegalitásba vonulásának nagy hagyománya van. Mindössze néhány szerencsést ismerhetünk biztosan, akik megcsapolták Fortuna bőségszaruját.

 

Egyikük – a szerencsés pillanatig hajléktalanként nyomorgó Andraschek László és feleségének - mesés történetét a hatszáz milliós nyereményről, még a Guardian is megírta.

 

Valós és fiktív nyertesek

A minden idők legnagyobb – 5, 093 milliárdos – telitalálatának gazdája felemás megoldást választott, legalábbis, ha elhihetjük, hogy valóban ő a szerzője az álnéven megjelentetett „Lottón nyertem – egy lottómilliárdos igaz története” című könyvnek. Sokan latolgatták akkoriban, hogy valóban a nyertes sztoriját tartalmazza-e a kiadvány? A Szerencsejáték Zrt. illetékese természetesen nem foglalt állást a vitában, de annyit megjegyzett: vannak a könyvben olyan elemek, amit csak a nyertes ismerhetett, vagy olyan valaki, aki beszélt vele.

Volt más is, aki azzal hízlalta egóját, hogy – szintén inkognitóban -, a lottómilliárdos szerepében tetszelgett. A neten ma is elérhető, bár torzóban maradt a kérészéletű Lottónyertes blog szerzőjének állításai a nagy nyereményéről valószínűleg a képzelet szüleményei.

 

Osztozkodás titokban, vagy nyilvánosan

A titkokra éhes közönség még két dologra kíváncsi ilyenkor: vajon a nyertes szelvénynek egyetlen tulajdonosa van, vagy mondjuk a kalocsai női fegyház énekkarának 128 tagja osztozik a lén?

Nagy nyeremény kollektív kasszírozására is volt már kis hazánkban példa, amikor a  2,2 milliárd forintos, toplistás telitalálaton hét budaörsi rendőr osztozkodott, a legteljesebb nyilvánosság előtt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csalás az egész női kézilabda-vb

origo.hu

Kiderült, miért szakított a Nagy Ő és választottja

borsonline.hu

”Közeleg a tárgyalás…” - volt férje üzent Janicsák Vecának

magyarnemzet.hu

Szoboszlai befogta a kritikusok száját, és szalutált a gólja után + videó

ripost.hu

Nagyanyáink téli fűszere: valóságos csodaszer lapul a konyhádban

mandiner.hu

A szlovén újságíró elkezdte sértegetni Novák Katalint

origo.hu

Fontos bejelentést hozott G.w.M - itt vannak a részletek

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakértő: ha így eszed a csokit, tönkreteszed vele a fogadat!

mandiner.hu

A fiatalok pénzügyi forradalma - okos döntésektől a gazdag jövőig

life.hu

PMS-barát ételek, azaz mit fogyasszunk és mit ne a menstruáció előtti napokban?

lapcentrum.hu

Vásároljon most egy éves Mandiner előfizetést és fél évet mi állunk!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-