8 éve

Beindult a Babakötvénybiznisz

Egy hónap alatt egymilliárd forinttal nõttek a Babakötvény-befizetések. A pénzintézetek is meglátták a bababizniszben a kecsegtetõ üzleti lehetõséget, sokfajta megtakarítást ajánlanak azoknak a szülõknek, akik gondoskodni szeretnének és tudnak gyermekeik jövõjérõl.

Minden korábbinál sikeresebb állampapír-értékesítésről számolt be az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK): több mint 300 milliárd forint ömlött a kötvényértékesítés eredményeként a kincstárba. A lakosság 112 milliárddal növelte kötvényállományát. Legkapósabb a Kamatozó Kincstárjegy volt (84 milliárd), a Kincstári Takarékjegy (9 milliárd), míg az éven túli lejáratú papírok közül a Prémium Magyar Államkötvény fogyott leginkább (14 milliárd). Tetemesen, egymilliárd forinttal növekedett a Babakötvény-állomány is – derült ki az ÁKK sajtóközleményéből

 

42500 forintos ajándék az újszülöttnek

A Babakötvényeket a 2006. január elseje óta született gyermekek részére vásárolhatják a hozzátartozók, s az ide befizetett összegek hozamaival és az állami támogatással együtt a gyermek nagykorúvá válásakor váltható készpénzre. A megtakarítás jogszabályban meghatározott célokra - többek között tanulmányokra, lakhatásra, pályakezdésre, gyermekvállalásra - fordítható.

 

Állami támogatás 18 éven át

A Babakötvényekhez a gyermek születésekor az állam részéről automatikusan jóváírt 42 500 forintos támogatás adja meg a kezdő löketet, amit a következő 18 év alatt a hozzátartozók befizetései gyarapíthatnak. E befizetéseket további tíz százalékkal, maximum évente 6000 forinttal fejeli meg az állam, és természetesen a Babakötvény is – mint minden állampapír – hozamot is termel, a mindenkori ötéves államkötvényhozammal megegyező mértékben.  Mindent összevetve, tetszetős hozammal kecsegtet ez a konstrukció. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy államilag garantált, gyakorlatilag kockázatmentes befektetésről van szó, már érthető a márciusi egymilliárd forintos vásárlási kedv.

 

Webkincstár 24 órában

 

Az ÁKK a Babakötvények népszerűsítése érdekében honlapot is üzemeltet: a Babakötvény portálon minden fontos információ megtalálható. A legkényelmesebben  a Webkincstáron és a Mobilkincstáron keresztül lehet Babakötvényt venni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Apró tangában fetreng a medence partján a Baywatch bombázója - fotó, videó

metropol.hu

Fricskaáradat zúdul a tánccsapatra Tóth Gabi miatt

vg.hu

Melyik változó kamatozású állampapírt válasszuk az átalakuló környezetben? – a szakértő válaszol

metropol.hu

A csinos győri fodrászlány színes fonásos hajkölteménnyel lett világbajnok - fotók

vg.hu

Bármelyik pillanatban kirobbanhat a háború Koszovóban – Fegyveres szerbeket zártak körül egy kolostorban

origo.hu

Újabb botrányba keveredett a Fekete vonat tagja

mindmegette.hu

Ejha! Erdei Zsolt teljesen odavan Rácz Jenő box-tehetségéért!

ripost.hu

Így tudod az otthonodtól távol tartani az egereket

ripost.hu

Krausz Gábor a hét nyertese – Mindent vitt!

ripost.hu

Ők a legszerencsésebb jegyek a kínai horoszkóp szerint

ripost.hu

Mindörökké harc: Ezek a csillagjegyek gyűlölik egymást

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-