7 éve

Bankkártyázzunk mi is tudatosan

Még mindig lenne hová fejlõdni a tudatos bankkártya használat terén, derült ki az egyik legnagyobb bankkártya kibocsátó legfrissebb felmérésébõl. A rengeteg plasztik közül többek között az MNB kalkulátora segít választani.

A bankkártyák használói a mindennapokban még mindig kevés tudatossággal élnek e plasztikok nyújtotta lehetőségekkel. Az egyik legnagyobb bankkártya-kibocsátó, a MasterCard legutóbbi felmérése szerint sokan még mindig nincsenek azzal tisztában, hogy kártyájukhoz napi vásárlási- és készpénz felvételi limitet állíthatnak be.

 

Biztonságos netkártyák

 

Pedig ha élnének ezzel a lehetőséggel, jelentősen mérsékelhetnék a veszteséget, ha kártyájuk illetéktelen kezekbe kerül.

A felmérést ismertető azenpenzem.hu szakportál a felmérés ismertetése kapcsán kiemeli, hogy a napjainkban egyre elterjedtebb világhálós vásárlásra legbiztonságosabb a netkártya

Ahhoz, hogy a készpénzkímélő elektronikus fizetési módszerek népszerűbbek legyenek, mindennél fontosabb a biztonság, valamint az, hogy ezt megfelelő módon, közérthetően prezentálják a nagyközönség számára. A MasterCard magyar honlapján részletesen olvashatók ezek a tájékoztatók. Pontról, pontra összehasonlítják a betéti- és a hitelkártyák jellemzőit, és így mindenki eldöntheti, hogy költési szokásaihoz melyik konstrukció felel meg leginkább.

 

Rengeteg ajánlatból választhatunk

A betéti-, vagy hitelkártya kérdés eldöntése után persze még hátra van a kereskedelmi bankok bőséges kínálatából kiválasztani a legkedvezőbbet. Ehhez a neten található bankkártya kalkulátorok lehetnek a segítségünkre. Érdemes több ilyen oldalt kipróbálni és az eredményt kontrollálhatjuk a Magyar Nemzeti Bank hasonló programjával.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Stohl Luca hosszú sms-ben könyörgött, hogy a TV2 hírosztályán politikai műsort vezethessen

origo.hu

Ez az a film, amelynek a forgatásán Bruce Willis súlyos fejsérülést szenvedett és ami miatt gyógyíthatatlan beteg

mindmegette.hu

13 nyári frissítő ital, ami eszméletlen jól hűsít a kánikulában

ripost.hu

Azt pletykálják, valami nagy baj lehet Vitray Tamással: Kiderült az igazság!

vg.hu

Sokkolta a német gazdaságot a szankciós politika

travelo.hu

Eldugott török kert épült a budai várnegyedben

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

ripost.hu

Komplikáció lépett fel a szülőszobán: Megszólalt az Exatlon sztárja

mindmegette.hu

Ha ilyet vettél meg ne edd! Szívritmuszavart okozhat ez a chips