2 hónapja

Így lesz nyáron is gyönyörű a haj

Nyáron a káros napsugarak, a strandok klóros vize, a sós tengervíz, a meleg szél, forró levegő, de akár a légkondicionáló is károsíthatja a hajszálakat. Őrizzük meg hajunk egészségét nyáron is!

 

Hogyan károsítja az UV sugárzás a hajat?
Az UV sugarak megsértik a haj szarulemezeit, melyek ezután már nem nyújtanak megfelelő védelmet a haj mélyebb rétegeinek. Ennek következtében a haj fénytelenné, fakóvá, töredezetté, durva tapintásúvá válik. Ráadásul könnyebben kócolódik. A túlzásba vitt napozás során a haj sok vizet veszít, ha nem fordítunk rá elegendő figyelmet.

Tipp!

- Erős napsütésben divatos kendővel, kalappal, óvhatjuk hajunkat. 

- Használjunk speciális, nyári hajápoló termékeket, amelyek egyrészt fényvédelemmel vannak ellátva, másrészt a már károsodott hajszálakat megfelelően tudják táplálni, regenerálni.

Tanácsok nyári hajápoláshoz
- Klóros, vagy sós vízben való fürdőzés után mindig öblítsük át hajunkat csapvízzel.
- Vizes hajunkat ne dörzsöljük erősen, hanem csak itassuk fel róla a vizet.
- Festett haj esetén használjunk színvédő folyadékot

- Minden napozás után mossuk meg hajunkat. Használjunk napozás utáni ápoló pakolást! 
- Ilyenkor nyáron, amikor kellemes meleg van, hajmosás után hagyjuk a hajat lazán, a napon száradni
- Lehetőleg fából készült kefével fésüljük hajunkat, mert a fémből készült fésűk, kefék felsérthetik a felszínét.

- Fogjuk fel az esővizet egy kannába, és a felfogott vízzel mossuk meg a hajunkat

Vitaminok a szép hajért

Fogyasszunk nyáron még több halat, sajtot és tojást. A fehérjéken kívül ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folsav, B6,  B12 és C vitamin bevitelére. A haj számára is elengedhetetlen a bőséges vízfogyasztás. 

Házi tápláló hajpakolás

A nehezen fésülhető, töredezett, összetapadt hajat pakolással is kényeztethetjük. Egy tojás sárgáját keverjünk össze mézzel és/vagy bármilyen idény gyümölccsel. Vigyük fel a tiszta, frissen mosott hajra a keveréket, gyengéden, de alaposan dolgozzuk be és hagyjuk fenn éjszakára. Reggel alaposan öblítsük le.

A száraz hajnak nagyon jót tesz egy olívaolaj-pakolás. Keverjünk el langyos vízben olajat és mossuk be vele a hajat. Csavarjuk be törülközőbe a fejet és hagyjuk a keveréket egy órán keresztül hatni, majd samponnal mossuk meg a hajat. Az olívaolaj hatására a haj selymes lesz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!