Létrehozva: 2022.02.13.
Módosítva: 2022.02.13.

Bánhidi Ákos: Nagyon sokan részesei ennek a történelmi sikernek

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon.

A szám világbajnoka - aki a vegyesváltóval és 1000 méteren bronzérmes, 1500 méteren pedig negyedik volt Pekingben - egyedüliként mondhatja el magáról, hogy mindhárom egyéni döntőben érdekelt volt. A fináléban a legelőnyösebb, egyes pályáról rajtolhatott az elődöntőben elért idejének köszönhetően. Innen minden futamát megnyerte ebben a szezonban a sprinttávon.

A győztes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. MTI/Kovács Tamás

Az FTC 23 éves gyorskorcsolyázója remekül kapta el a megismételt rajtot, parádés tempóban rótta a köröket, és minden előzési szándékot gond nélkül visszavert - főleg az Európa-bajnok orosz Konsztantyin Ivlijev támadta -, így végül történelmi sikert ért el. Ivlijev lett a második, a kanadai Steven Dubois pedig a harmadik.

Már előző este, lefekvéskor átgondoltam a futamokat, próbáltam pozitív érzéseket felidézni. Reggel nyugodtan keltem, és úgy ébredtem, hogy olimpiai bajnok leszek - mondta a négy éve Phjongcshangban a férfi váltóval aranyérmes sztár. - Belül számítottam rá, de ezt csak magamnak mondogattam, és úgy éreztem magam, mint amikor legutóbb ezen a távon megnyertem a világbajnokságot.

Liu Shaoang - becenevén Ádó - felidézte, hogy nagyon nehezen került ki Pekingbe, hiszen a tervezett elutazás előtt koronavírusos lett, és amikor egy héttel a többiek után megérkezett a kínai fővárosba, kellemetlenül érezte magát, egyedül volt, mert a társai éppen edzésen voltak.

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edző-menedzsere szerint nagyon megérdemelte a csapat, hogy Liu Shaoang személyében legyen olimpiai aranyérmese Pekingben.

Liu Shaoang volt a legesélyesebb, hogy behúzza ezt az aranyérmet. Nagyon megérdemeltük ezt. Nagyon sokan részesei ennek a történelmi sikernek, nemcsak azok, akik itt vannak Pekingben, hanem azok is, akik most otthon vannak és szurkoltak nekünk. Másodszorra élhettem át ezt az érzést, hogy ez a kis ország a nagy korcsolyázó hatalmakkal szemben is eredményes tud lenni, és fel tud állni a világ tetejére. Nagyszerű érzés, de előtte azért voltak bennünk feszültségek 

- mondta Bánhidi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Elképesztő fotók kerültek elő a TV2 gyönyörű sztárjának a múltjából

mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

ripost.hu

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-