Új magyar világsztárok születtek, ők voltak a téli olimpia hősei!

Sportolóink fantasztikus pillanatokat szereztek a magyar embereknek. A külföldiek is rajongtak értük.

Újra olimpiai lázban égett Magyarország: sportolóink kiválóan szerepeltek a pjongcsangi téli olimpián, a külföldi szurkolók is rajongtak a mieinkért. Liu Shaolinék a rövidpályás gyorskorcsolya váltójában elért aranyéremmel pedig történelmet is írtak.

Nagy volt a várakozás a Liu fivérekkel kapcsolatban, az amerikaik az egyéni számokban is vártak tőlük érmet. Ez sajnos nem jött össze, de az 5000 méteres váltóban elért győzelem (ami az első magyar aranyérem volt a téli olimpiák történetében) mindenkit kárpótolt. Idézzük is fel a szenzációs döntő pillanatait!

A fiúk mellett a magyar női rövidpályás gyorskorisok is villogtak, a váltó negyedik lett, Jászapáti Petra pedig döntőbe jutott, pontot is szerzett. A hírekbe Swaney Elizabeth is bekerült, a magyar színekben induló síelő sok kritikát kapott, miután utolsó helyen zárt a versenyében, trükköt pedig alig mutatott be.

Mellettük Tóth Ivettre is felfigyelt a világ, a 19 éves műkorcsolyázó az AC/DC zenéjére mutatott be gyakorlatot. A csarnok szinte felrobbant, a nézők pedig Ivett bőrszerkós ruhájáért is teljesen odavoltak. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!