Létrehozva: 2024.09.24. 15:45

Ötvenéves lett Wolf Kati: íme 5 érdekesség, amit nem tudtál róla

Az énekesnő Kis Vuk című mese betétdalával vált ismertté még gyerekként, azóta viszont komoly zenei karriert tudhat a háta mögött. Wolf Kati szeptember 24-én ünnepli 50. születésnapját, ennek apropóján összegyűjtöttünk róla néhány érdekességet.

Wolf Kati hazánk egyik legismertebb énekesnője, aki botrányoktól mentesen, egyenesen felfelé ívelő karrierrel énekelte végig az egész életét. Íme néhány apróság, amelyről kevesebb szó esik.

Wolf Kati
Wolf Kati gyerekei nem törnek zenei babérokra (Fotó: Markovics Gábor)

20 évig ismeretlen zenekarokkal játszott Wolf Kati

  1. Nagy kanyarral jutott odáig, hogy ismert ember legyen. TikTok oldalán rengeteget mesél magáról, ahol egyik videójában elárulta azt is, hogy húsz évig ismeretlen zenekarokkal játszott, nem számított neki semmi, csak hogy zenéljen és jó legyen a társaság. Jó baráti csapatokkal dolgozott együtt és mindent megtanult a színpadi gyakorlati részről. Úgy képzelte, hogy majd valamikor meghallja őt valaki, de azóta már tudja, hogy erre vajmi kevés esélye volt. Kétgyerekes anyuka volt már és 35 éves, amikor jelentkezett egy tehetségkutatóba és ezzel hirtelen váltás jött el az életében, mert az egész ország megismerte.
  2. 2011-ben ő képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon, noha a kijutás körülményei igencsak meglepőek voltak. Kati ugyanis 2010-ben indult egy neves tehetségkutató műsorban, ahol a hetedik élő show-ban esett ki. Az ominózus estén Keresztes Ildikó és Geszti Péter Takács Nikolasra szavazott, Nagy Feró és Malek Miklós viszont Wolf Katira. Mivel döntetlen alakult ki, a nézők szavazatai alapján végül Katinak kellett távoznia. Geszti Péter viszont, aki miatt döntetlen lett az állás, megígérte neki, hogy kárpótlásul ír majd neki egy dalt. Így született meg a 'Szerelem, miért múlsz' című szám, amelynek zenéjét egyébként Rácz Gergő és Rakonczai Viktor szerezte. A dal akkora sikert aratott, hogy egy hónappal a megjelenés után az MTVA bejelentette, hogy ezt a slágert indítja el az Eurovíziós Dalfesztiválon. 
  3. 2019-ben a MAHASZ (Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége) összesítése alapján az évtized dala lett. Angol címe a ‘What about My Dreams’, magyar verzióját mai napig rendszeresen játsszák az országos rádióadók. 
  4. Kati nemrég Madridban járt, ahol döbbenten tapasztalta, hogy még a külföldi rajongók is ismerték a dalait. „Nagyon meglepett, hogy ilyen naprakészek a külföldiek velem kapcsolatban, és hogy milyen sokan szeretnek. A koncerthelyszínnel szemben lévő kávézóban délután nem tudtam kávézni úgy, hogy valaki ne jött volna oda fotót kérni, pedig azóta levágattam a hajamat, napszemüvegben ültem, mégis megismertek, Kati, Kati kiabálgattak, elképesztő és megható volt érezni, hogy ennyire kedvelnek” – nyilatkozta akkor.
  5. Éneket tanít a Debreceni Egyetemen: a kortárs könnyűzene alapképzési szak oktatója.

+1.  A Kis Vuk betétdala örökké az ő nevéhez fűződik, s mivel ezt gyerekként énekelte, így érthető okokból ezt a dalt már piszkosul unja. 

Wolf Kati egyébként egy csodaszép poszttal ünnepli a születésnapját, ahol úgy fogalmazott: 

Se kívül, se belül nem 20 évesnek akarok tűnni, érezni magam. Hanem egy boldog, életvidám, szuper 50-es szeretnék lenni jó bőrben. Hajrá én a következő 50-re is!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek