Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.20. 16:15

Íme a 90 éves Sophia Loren legemlékezetesebb pillanatai – galéria

A színésznő már fiatalon is gyönyörű volt, később a világ legismertebb szexszimbólumává vált, noha egész életében hűséges társa volt férjének. Sophia Loren ma ünnepli 90. születésnapját.

Sophia Loren, eredeti nevén Sofia Costanza Brigida Villani Scicolone, 1934. szeptember 20-án született Rómában, Olaszországban. Gyermekkora nehéz volt, mivel apja elhagyta a családot, édesanyja pedig egyedül nevelte őt és húgát, szegény körülmények között. Sophia már fiatalon kitűnt szépségével, 15 évesen pedig elindult egy helyi szépségversenyen, ahol felfigyeltek rá, ezzel kezdetét vette filmes karrierje.

Sophia Loren
Sophia Loren 90 éves lett: ő az egyetemes filmtörténet egyik legnépszerűbb színésznője (Fotó: Abaca / Northfoto)

Sophia Loren lábai előtt hevert a világ

Az 1950-es években, miután megismerkedett Carlo Ponti filmproducerrel, aki később a férje lett, Loren elkezdett komolyabb szerepeket kapni. Ponti nemcsak a karrierjében támogatta, hanem a személyes életében is fontos támasz volt. A színésznő hamarosan a nemzetközi filmszakma egyik legnagyobb csillagává vált, és számos olasz és hollywoodi produkcióban szerepelt. Kiemelkedő alakításai közé tartozik a Csoda a milánói utcán (1951), majd később a Házasság olasz módra (1964) és a Napraforgó (1970) című filmek. Az 1960-as Egy asszony meg a lánya című filmben nyújtott alakításáért elnyerte az Oscar-díjat, ami óriási elismerést hozott neki.

A '60-as és '70-es években Loren folytatta nemzetközi karrierjét, olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Marcello Mastroianni, Cary Grant és Marlon Brando. Hollywood és Európa is rajongott érte, és a korszak egyik legnagyobb szexszimbólumaként emlegették. Noha férfiak millióinak szíve dobogott érte, Sophia nem engedett a csábításoknak, egész életében hűséges volt producer férjéhez. Személyes élete mindig is szoros összefüggésben állt párjával, Carlo Pontival, akivel két gyermeket neveltek fel. Ponti 2007-ben bekövetkezett halála után Loren egyre kevesebbet szerepelt a nyilvánosság előtt, de öröksége továbbra is élénken él a filmrajongók körében.

Az 1980-as években karrierje kissé lelassult, de a díva továbbra is aktív maradt a filmiparban, és időnként visszatért a vászonra. 1991-ben életműdíjjal tüntették ki, ami további megerősítése volt annak, hogy a mozi világában örökre nyomot hagyott. Loren emellett írt egy önéletrajzi könyvet is, amely betekintést engedett életének kulisszái mögé.

Sophia Loren nemcsak a filmtörténet egyik meghatározó alakja, hanem a női szépség, elegancia és erő ikonja is, aki több évtizeden keresztül maradt hű önmagához és családjához.

Íme galériánk, ami a képre kattintva nyílik meg:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek