Létrehozva: 2024.09.18.

Macskakajával menti a fecskéket Rákóczi Feri

A népszerű rádiós nemcsak a biztonságos közlekedés jeles támogatója, hanem nagy természetbarát. Így nem meglepő, hogy családjával a hétvégi nagy hideg miatt két fecskét is befogadtak az otthonukba, hogy majd később szabadon engedhessék őket.

A hétvégére megérkezett egy erős lehűlés, ami nemcsak az emberekre, de az állatokra is hatással volt. A Velencei-tó és a Balaton környékén rengetegen tapasztalhatták, hogy a fecskék a földre kényszerültek. Rákóczi Feri is találkozott ezzel a jelenséggel, az otthona környékén is tapasztalta, sőt a házába is befogadott két kismadarat a hideg ellen.

Rákóczi Feri fecskét ment
Rákóczi Feri és párja két fecskét is befogadott otthonukba Fotó: Instagram/ Rákóczi Feri

„A rádióban reggel pont erről beszéltünk a Madártani Intézet sajtószóvivőjével, Orbán Zolival , aki elmondta, hogy ezek a fecskék megfagynak, ezért nem tudnak enni, és legyengülnek" – kezdte a rádiós műsorvezető a Ripost-nak.

Macska és fecske is megfér egymás mellett Rákóczi Feriéknél

A sors iróniája, hogy Ferit a "munka" otthon is várta, hiszen mire hazaért, párja már egy fecskét a védelmébe vett.

„A párom, mire hazaértem megmentett egyet, aztán egy másik fecske pedig odaszállt mellénk a teraszra. Onnan tudtam, hogy le van gyengülve, hogy hagyta magát megfogni. Persze igyekszünk gondoskodni róluk, betettük őket egy cipős dobozba, mert nincs mindenkinek otthon kalitkája.”

Ronggyal kibéleltük, hogy kényelmes, meleg helyük legyen, de egy meleg vizes palack is megfelelne nekik. Azonban a fecskék, mint azt megtudtuk, reggel nem esznek magokat, ezért lisztkukacot vagy nedves macskakaját is lehet nekik adni. Aki meg mindenképpen főzni szeretne nekik, azoknak túró és főtt tojás keverékét ajánlják

 – mesélte Rákóczi Feri, aki azt is elmondta, hogy náluk két macska is van, amik folyamatosan őrzik a dobozt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek