Létrehozva: 2024.09.22. 19:30

Oroszlán Szonja egy szerelem miatt fordult a lovakhoz

Bár imádott színpadon és kamerák előtt lenni, ma már ritkán mond igent egy felkérésre, mert egy porcikája sem kívánja a szórakoztatóipart és az azzal járó felhajtást. Helyette lovakkal veszi körül magát, és ez az élet végre meghozta a kívánt lelki békéjét is.

Oroszlán Szonja színésznő, a showbuisness-ben eltöltött húsz év után döntött úgy, hogy egy sokkal nyugalmasabb, stresszmentesebb életet szeretne magának. Amerikába költözött és állategészségüggyel kezdett foglalkozni. Okleveles állatorvosi asszisztens lett, évekig egy kisállatkórházban dolgozott, és ma már lófizioterapeutaként foglalatoskodik. Oroszlán Szonja a Fejezetek című YouTube-műsorban volt Tatár Csilla vendége, itt mesélt részletesen a szerelem-szakmájáról

Oroszlán Szonja
Oroszlán Szonja imádott színésznő lenni, de nem szerette az azzal járó felhajtást (Fotó: YouTube)

Mint egy gyógytorna 

Oroszlán Szonja 17 évvel ezelőtt találkozott egy lóval - előtte nem lovagolt - és az az állat mindent megváltoztatott. Egy Dani nevű, akkor 12 éves herélt lóról volt szó, akivel elég volt összenézniük, és a színésznő azonnal szerelembe esett. Szonja azt meséli, hogy abban a pillanatban megtanulta, hogy hogy kell jelen lenni a pillanatban. Kénytelen volt lelassítania magát, és azzal hátrahagyva olyan dolgokat, amelyeknek nincs helye az adott pillanatban.Egy évekig tartó lelki utazás kezdődött el ezzel... Egészen a derék patás utolsó leheletéig

Egy ló hat méterről megérzi a szívdobogásodat, a negatív rezgéseket, így kaptam egy tükröt az állattól

- mondta Oroszlán Szonja, aki szerint ezen a lovon tanulta meg, hogy miképp lehet a fizikai sérüléseket helyreállítani egy ilyen hatalmas állaton. Mint egy gyógytorna” - így emlegeti a színésznő az új szakmáját. 

Tatár Csilla Oroszlán Szonja
Szonja egy véletlen folytán lett terápiás segítője a lovaknak Fotó: YouTube

Oroszlán Szonja: „Lélekben kell összekapcsolódni”

Szonja véleménye szerint a lovak csodálatos állatok, amelyekkel kíméletesen és odafigyeléssel kell bánni, hiszen ezt érdemlik. És hogy hogy lehet ezekkel a hatalmas állatokkal egy hullámhosszra kerülni? Erről így beszél a híresség: 

Elkezdtem rájönni arra, hogy már aznap reggel kezdődik a lovaglás, ha én délután megyek. Az út a lovardáig, amíg a kocsiban ülök, addig tényleg mindent hátra kell hagyni, és mire odaérek, addigra teljesen lenullázva kell legyek. Akkor tudom megnyitni magam arra az élményre, amit egyénként egy ló ad. És akkor tudok én is a lónak adni. Akkor tudunk együtt, abban a pillanatban és onnantól egy közös, nagyon jó feltöltődésben részt venni.

 A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni: 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek