Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.10.

Megvan a döntés: marad a kétmilliárd forint értékű ruha Budapesten

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a Dívák & Ikonok kiállítást. A Magyar Zene Házában bemutatott ikonikus ruhadarabok és a hazai közönség által még soha nem látott művészeti alkotások értéke meghaladja a kétmilliárd forintot.

A májusi nyitás óta több mint 40 ezer látogatót vonzott a hazai kiállítások történetében egyedülálló Dívák & Ikonok nevű tárlat, ami a női előadók kultúrtörténetét járja körbe. A soha ennyi meghatározó nemzetközi és magyar sztárt felsorakoztató utazókiállítás a Magyar Zene Háza termeiből indulva megkezdi világkörüli turnéját. A hazai közönség kedvéért szeptember 29-ig meghosszabbították a tárlatot, így csak két héttel később utazik a következő állomásra, Rotterdamba.

Tina Turner ikonikus láng-ruhája is megtekinthető, amit Bob Mackie tervezett 1977-ben magyar zene háza
A Magyar Zene Háza kiállítására akkora az érdeklődés, hogy két héttel meghosszabbították a tárlatot, ahol többek között a képen látható Tina Turner ikonikus láng-ruhája is megtekinthető (Fotó: Magyar Zene Háza)

Maradnak a sztárok ruhái a Magyar Zene Háza termeiben

A világ legnagyobb iparművészeti- és design múzeumának, a londoni Victoria and Albert Museum utazókiállításának értéke meghaladja a kétmilliárd forintot, jelentősége azonban szinte felbecsülhetetlen. Több száz nemzetközi és magyar sztár személyes tárgyain és eredeti fellépőruháin keresztül mélyül el a dívák életében. Csak néhány közülük: Medveczky Ilona, Blaha Lujza, Karády Katalin, Marton Éva, Koncz Zsuzsa, Péterfy Bori… Külföldi hírességek közül pedig olyan csillagok ruhái, kiegészítői megtekinthetők mint Rihanna, Björk, Lady Gaga, Billie Eilish, Sade, Janelle Monáe, Janet Jackson, Whitney Houston, Doja Cat, Missy Elliott, Lauryn Hill, PJ Harvey, Patti Smith, Maria Callas, Marilin Monroe, Edith Piaf.

A kiállítás a sokak által ismert és csodált előadóművészeken keresztül a dívajelenséget tárja fel a nézők számára: megérthetjük, hogyan változott a nők társadalmi megítélése az elmúlt 150 évben, hogyan indultak el a nemi és faji egyenjogúsági mozgalmak, és mindeközben hogyan formálódott a nők előadóművészetben betöltött szerepe.

Fontos volt számunkra, hogy az eredeti kiállítást magyar vonatkozású tartalommal is kibővítsük. Persze, a londoni kurátor koncepciója és a tér is nagyban meghatározta a lehetőségeket, ezért igyekeztünk a tárlat üzeneteihez igazodva, valamennyi műfajt figyelembe véve, olyan meghatározó hazai művészeket felvonultatni, akik illenek az eredeti narratívába, és történelmi szerepük megkérdőjelezhetetlen. A végeredményre nagyon büszkék vagyunk, főleg, hogy a londoni kurátor, Kate Bailey szerint a mi tárlatunk jobb, mint az eredeti volt” – hangsúlyozta Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezetője.

Horn Márton és John Malkovich együtt nézte meg a kiállítást
Horn Márton, a Magyar Zene Háza intézményigazgatója szívesen látta a kiállításon John Malkovichot (Fotó: Magyar Zene Háza)

A közel négy hónap alatt a több mint 40 ezer magyar és külföldi látogató mellett a kiállítást John Malkovich is megcsodálta budapesti látogatásán, aki novemberben három alkalommal lép majd fel a Magyar Zene Háza színpadán. De hazai sztárok közül is sokan látogatták meg a tárlatot, ott járt többek között Koncz Zsuzsa, Lakatos Mónika, Marton Éva, Medveczky Ilona, Péterfy Bori, Rost Andrea, Sebestyén Márta, Sena Dagadu és Zsédenyi Adrienn Zséda.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek