Létrehozva: 2024.09.12.

Elárulta a Titanic sztárja: egyetlen feltétellel vetkőzik le újra

A színésznő már hosszú ideje szigorú egy valamivel kapcsolatban.

Kate Winslet korábban elárulta, hogy kész rémálom volt számára felvenni a Titanic egyik ikonikus jelentét. A színésznő szerint ugyanis nagyából négyszer kellett újra forgatniuk, mire az jó lett. A színésznő eddigi pályafutásának talán legnagyobb alakítását nyújtja a Lee Miller fotográfus életéről szóló filmjében. Most derült ki: az életrajzi filmben látható meztelen jelenetek forgatását szigorú feltételhez kötötte

84605643
Kate Winslet egy valamivel kapcsolatban hajthatatlan Fotó: ddp images via AFP

Lee Miller élete rendkívül izgalmas és sokszínű volt. Az 1907-ben született Miller kezdetben modellként dolgozott, majd később fotográfusként és háborús tudósítóként vált világszerte ismertté. Miller a Vogue magazin számára dolgozott, és a második világháború alatt az egyik első női fotóriporter volt, aki a frontvonalakról tudósított. Munkássága során dokumentálta a háború legtragikusabb eseményeit, beleértve a koncentrációs táborok felszabadítását is.

A film középpontjában Miller bátorsága, művészi érzékenysége és egyedi látásmódja áll, miközben a nézők betekintést nyerhetnek a háborús Európa életébe az ő szemszögén keresztül. Lee Miller nemcsak a fotográfia világában volt úttörő, hanem a női újságírók számára is egyfajta inspirációvá vált, aki megmutatta, hogy a nők is képesek helytállni a legkeményebb körülmények között is. Kate Winslet számára ez a szerep rendkívül fontos, hiszen Miller életét filmvászonra vinni hatalmas feladat.

A meztelen jelenetek különösen érzékeny pontjai voltak a forgatásnak, Winslet többször is hangoztatta, hogy soha nem vállalna olyan jelenetet, ahol a meztelenség kizárólag a nézők szórakoztatására vagy a film marketingjére szolgál. Ehelyett fontosnak tartja, hogy a jelenet dramaturgiai jelentőséggel bírjon, és tükrözze a karakter érzelmi állapotát vagy helyzetét. Egy interjúban elmondta:

A meztelenség akkor elfogadható, ha annak mélysége és súlya van, és nem csupán a figyelemfelkeltés eszköze

– idézi Kate Winslet szavait a Life.hu.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek