Lopás miatt kikérte a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogát

POLITIK
SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.25.

Catherine Zeta-Jonesnak a biporális zavarral és a depresszióval is meg kellett küzdenie Michael Douglas mellett

Michael Douglas kerek születésnapját ünnepli, akárcsak sztárszínész felesége. Catherine Zeta-Jones bár örülhet a közös boldogságnak, nekik sem volt mindig könnyű az életük.

55. születésnapját ünnepli a szépségikon, Catherine Zeta-Jones férje, Michael Douglas pedig 80 éves lett. E jeles alkalomból összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet a színésznőről.

Catherine-Zeta Jones , Michael Douglas
Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas együtt ünneplik a születésnapjukat - Fotó: Doug Peters/EMPICS Entertainment

 Catherine Zeta-Jones a nagymamájától kölcsönözte a nevét

1969. szeptember 25-én született a walesi Swansea városában egy ízig-vérig walesi család gyermekeként. A születési neve szimplán csak Catherine Jones volt, amit azonban túlságosan tucatnévnek gondolt, és felvette hozzá az egyik nagymamája egzotikusabb keresztnevét, a Zetát. A walesi nemzeti gyökerei máig fontosak számára, az esküvőjén is tradicionális wales-i kórus énekelt, és a gyűrűjét ősi kelta motívumok díszítették.

Műtéttel kellett megmenteni az életét

Gyerekkorában egy hajszálon múlt az élete, amikor súlyos vírusfertőzést kapott, és ennek következtében a légzése is összeomlott. Csak a gyors kórházi segítség mentette meg, a sürgősségi műtét nyomát pedig a mai napig viseli a nyakán egy sebhely formájában.

A családjával megütötték a főnyereményt

Nem átvitt értelemben, hanem szó szerint: a Bingo nevű szerencsejátékon a családjuk a fődíjat, 100 ezer fontot nyert el. Ez az összeg mai értékre átszámítva mintegy 100 millió forintnak felel meg, és alaposan megváltoztatta az életüket, például sokkal jobb környékre költöztek, és jobb iskolákba járhattak a gyerekek.

Catherine Zeta-Jones énekesnőként is próbálkozott

Először egy zenei tehetségkutatón hívta fel magára a figyelmet, és már kislányként színpadi musicalekben szerepelt. Amikor pedig a színésznői karrierje kissé hullámvölgybe került a kilencvenes évek elején, énekesnőkét is próbálkozott, sőt aratott is néhány kisebb sikert: a David Essex-szel közös duettje például felkerült a brit toplistára is.

A musical a kedvenc műfaja

A magánéletben is ezt szereti a legjobban nézni és hallgatni, a két kedvence a műfajból a Mary Poppins és a Csodakocsi. De a saját karrierjének legnagyobb sikere is egy musicalfilmhez kapcsolódik: a Chicago-ban nyújtott alakításáért nyerte el a Legjobb női mellékszereplő Oscar-díját. A filmben eredetileg Roxie Hart szerepét szánták neki, de olyannyira beleszeretett az All That Jazz című betétdalba, hogy ragaszkodott az azt előadó karakterhez, így Roxie Hartot végül Renée Zellweger alakította.

Michael Douglasszel egy fesztiválon találkoztak

2000 óta él házasságban a hollywoodi filmcsillag Michael Douglas oldalán, akinek egy másik hollywoodi sztár, Danny De Vito mutatta be. Az eset 1998-ban történt a Deauville filmfesztiválon Franciaországban, ahova Catherine Zeta-Jones a Zorro álarca című filmje promóciós körútja miatt érkezett.

Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas 1998-ban a Deauville filmfesztiválon találkoztak - Fotó: Jean-François Ottonello / Nice Matin / Bestimage

Megosztja a születésnapját a párjával

Szeptember 25-e nem csak Catherine Zeta-Jones számára különleges nap, hanem az élete párja, Michael Douglas számára is. Mind a kettejüknek ez a dátum jelenti a születésnapját, ráadásul pontosan 25 év közöttük a korkülönbség, így a kerek évfordulóikat is ugyanakkor ünnepelhetik. 

Mentális betegséggel is meg kellett küzdenie Catherine Zeta-Jonesnak

Mániás depresszióban szenved, és ezt a nyilvánosság előtt is felvállalta. A 2010-es évek elején a férje rákbetegsége tovább súlyosbított az állapotán, és több alkalommal kórházi kezelésre is bevonult a mentális betegsége miatt. Michael Douglas azóta felgyógyult a rákból, és Catherine Zeta-Jones-szal újra boldog házaspárként tudnak élni.

Újabban a fekete a kedvenc színe

A magyar mozikban egészen régen, a 2013-as RED 2. alkalmával láthattuk a színésznőt. Azóta főként tévésorozatokban játszott: legutóbb a nagysikerű Wednesday-ben alakította a címszereplő anyjaként Morticia Addamst, illetve A nemzet aranya: A történelem peremén című Disney-szériában bukkant fel állandó szereplőként. A jövőben pedig újra talpig feketébe bújik, és a Wednesday már készülőben lévő következő évadában is visszatér.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek