Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
SZTÁRDZSÚSZ

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.24.

Örök nyugalomra helyezték Alain Delont - Fotók

Szűk családi körben helyezték szombaton örök nyugalomra Alain Delont.

A közép-franciaországi Douchy-ban lévő birtoka magánkápolnájában helyezték végső nyugalomra szűk családi körben szombaton a francia filmművészet legendás alakját, a vasárnap 88 éves korában elhunyt Alain Delont.

60th Cannes Film Festival - Closing ceremony
Fotó: Hahn-Nebinger-Orban / Northfoto

Három gyermeke kérésének megfelelően a temetés legszigorúbb titoktartás mellett zajlott le. A szertartásra egy 40 fős, gondosan kiválasztott gyászoló közösséget hívtak meg, akiket arra utasítottak, hogy ne készítsenek fényképeket. A szertartás elején ennek megfelelően állítólag műanyag zacskóba kellett zárniuk a gyászolóknak a mobil készülékeiket. 

Hatalmas tömeg gyűlt össze a magánkápolna előtt / Fotó: AFP

A 88 éves korában vasárnap elhunyt francia színész kifejezetten kérte, hogy ne részesüljön nemzeti tiszteletadásban, és ragaszkodott ahhoz, hogy „úgy temessék el, mint bárki mást”.

A 82 éves Jean-Michel Di Falcot, a délkelet-franciaországi Gap volt püspökét, maga a színész kért meg a búcsúztatóra. Jean-Michel di Falco búcsúztatta 2017-ben Mireille Darc színésznőt is, aki tizenöt éven át volt Delon élettársa, és vele lakott Douchy-ban. 

Fotó: AFP

Alain Delon régóta szerette volna, ha a birtokán temetik el, a kutyái közelében, amihez a megyei közigazgatás engedélyére volt szükség. Mivel azonban a család sikerrel járt, így a legendás színész 35 kedvenc négylábúja mellett pihenhet. Delon azt is elmondta, hogy szeretné, ha Loubo kutyáját, egy belga malinois-t elaltatnák és mellé temetnék. Az állatjóléti csoportok azonban elutasították ezt az ötletet, és azóta megerősítették, hogy a kutya egészséges, és Delon családja gondoskodik róla.

DELON, Alain; DELON, Anthony
Fotó: Christophe Petit Tesson / MTI

Delon, akit a francia filmművészet 1960-as évekbeli újjáéledésével azonosítottak, számos klasszikus filmben szerepelt, mint például a Ragyogó napfény, A szamuráj és a Rocco és testvérei. Egykor ismerős arc volt Douchyban, de már évek óta nem látták a faluban, miután 2019-ben agyvérzést kapott, 2022-ben pedig lassan kialakuló limfómát diagnosztizáltak nála és visszavonult.

DELON, Alain
Fotó: Christophe Petit Tesson / MTI

(VIA)
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek