Létrehozva: 2024.08.29.

66 éves lenne Michael Jackson: íme a legemlékezetesebb pillanatai - Galéria

A pop királya örökre beleírta magát a zene történelmébe, aki nem csupán a popzene világát forradalmasította, hanem személyiségével, táncmozdulataival is világszerte igazi ikonná vált. Michael Jackson ma ünnepelné hatvanhatodik születésnapját.

Michael Jackson élete és munkássága az elmúlt évtizedekben számos művészt inspirált. A többszörös Grammy-díjas énekes, dalszerző és táncos a mai napig hatással van a világra.

Michael Jackson
Michael Jackson színpadi jelenléte rendkívül figyelemreméltó volt (Fotó: Focus On Sport)

Tehetsége nagyon korán megmutatkozott

Michael Joseph Jackson 1958. augusztus 29-én született Indiana államban, egy nagycsalád hetedik gyermekeként. Fiatalon csatlakozott a családi zenekarhoz, a Jackson Five-hoz, ahol testvéreivel együtt pillanatok alatt ismertté váltak. Michael korán kiemelkedett a zenekar tagjai közül, figyelemre méltó énekhangjával és színpadi jelenlétével. Mindössze 13 éves volt, amikor elindította szólókarrierjét, de az igazi áttörést az 1979-es Off the Wall album hozta meg, az 1982-es Thriller megjelenése pedig minden várakozást felülmúlt. Ez az album minden idők legkelendőbb lemezévé vált, világszerte több mint 70 millió példányban kelt el. A címadó dalhoz készült videoklip, amelyben Jackson legendás tánca látható, forradalmasította a zenei videók műfaját.

Tánclépései hamar legendássá váltak

Michael Jackson nemcsak énekesként, hanem táncosként is elképesztő tehetséggel rendelkezett. Lépései, lehengerlően rugalmas mozgása a színpadon egészen új látványvilággal nyűgözte le a közönséget. Az 1987-es Bad című album újabb hatalmas sikert aratott, ő volt az első afroamerikai művész, akinek klipjeit rendszeresen játszotta az MTV.

Michael Jackson
Michael Jackson halála és annak körülményei a mai napig foglalkoztatják a világot (Fotó: AFP)

Karrierjének későbbi szakaszát ugyan botrányok és magánéleti problémák árnyékolták be, de munkássága és élete maradandó nyomot hagyott. Jackson több mint 300 millió dollárt gyűjtött és adományozott Heal the World Foundation nevű alapítványának és több mint 39 segélyszervezetet támogatott. Személyes életétől így folyamatosan hangos volt a sajtó, bőre színének változása például viszonylag hamar felkeltette a média figyelmét. Eleinte azt híresztelték, hogy világosíttatta, de később orvosi megerősítették, hogy egy speciális bőrbetegségben szenvedett. Egészségéről a mai napig rengeteg teória létezik, 2009. június 25-én bekövetkezett halála az egész világot megrázta. Életéről filmet készítenek, amelynek bemutatóját 2025-re ígérik az alkotók.

Íme a pop királyának fontosabb pillanatai, nézd meg galériánkat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek