Létrehozva: 2024.08.09.

Baby Gabi a művésznevéről vallott: „Egyre neccesebb lesz, közel az ötvenhez”

Már több mint két évtizede, hogy feloszlott a Baby Sisters, Szklenár Gabriella még most sem tud szabadulni a neve előtagjától. Mint mondja, a Baby Gabi név közel az ötvenhez már kezd kényelmetlen lenni.

Baby Gabi az 1990-es évek végén robbant be a köztudatba, nevét máig nem felejtették el, ez pedig nem véletlen. Még mindig aktívan zenél, sorra jelennek még új számai. Bár az őt híressé tévő Baby Sisters zenekar rég feloszlott, az ott kapott művészneve véglegesen ráragadt.

baby gabi abaházi csaba
Baby Gabi dalokat ad ki a mai napig a Baby Sisters feloszlása után is,  régi művészneve mégis ráragadt (Fotó: Retro Rádió)

Baby Gabi: „Simán letagadhatnék egy öt-tíz évet”

Az Abaházi Presszóban vendégeskedett Szklenár Gabriella, aki mára kétgyermekes édesanyaként egyensúlyozik a család és munka között. Nemcsak szólókarrierjére koncentrál, de olyan zenekaroknak is vokálozott már, mint a Hooligans és az R-GO. Fáradtság azonban sosem látszik rajta, ezerrel pörög, és nagyon fiatalos a külseje.

Egyre csak fiatalodom! Senki nem mondja meg rólam, mennyi idős vagyok! A Baby Sisters-t kezdtem 18-19 évesen… Most meg 47 leszek! Büszke vagyok rá, mert mindenki azt mondja, hogy jól nézek ki. A ráncaimmal nem tudok mit csinálni, de még egész jó a helyzet. Simán letagadhatnék egy öt-tíz évet

– szögezte le a Retro Rádió műsorában.

Baby Gabi
Baby Gabi kora közelít az ötvenhez, de ő negyvennek sem érzi magát (Fotó: Facebook)

Elárulta, édesapja vendéglátós zenész volt, nem volt kérdés számára, hogy ő is erre a pályára lép majd: már gyerekként is énekesnőset játszott. Először egy amatőr rockzenekarban próbálta ki magát, majd nagyon hamar rátalált a Baby Sisters: Hertelendy Klára és Bognár Éva mellé került harmadiknak a lánybandába. A zenekar 1997-től 2001-ig példátlan népszerűségnek örvendett, majd a gyors feloszlás után a lányok mentek a maguk útján. Baby Gabi elmondta, tizenöt éve nem beszélt például Klárával, aki divattervező lett, majd saját vállalkozásba fogott. Éva pedig már csak hobbi szinten énekel, és Norvégiában él a családjával. Főállású énekesnő így csak Gabi maradt, aki a nevével összeforrt Baby jelzőről Abaházi Csaba műsorában ezt mondta:

Egyértelmű volt, hogy azt megtartom. Mindenki így hívott a Baby Sisters-ben. Aztán a zenekar feloszlása után, szólóénekesnőként két lemez erejéig megpróbáltam, hogy elhagyom a Baby nevet, és csak simán Gabi legyek, mert gondoltam rá, hogy később azért ez elég gáz lesz. De nem sikerült.

Azóta úgy mondom a fellépések végén, hogy »Sziasztok, Baby Gabi voltam, nemsokára Néni Gabi…« Egyre neccesebb lesz, közel az ötvenhez.

Hiába kértem, hogy akkor inkább konferáljanak fel úgy, hogy az ex-Baby Sisters-tag, mert még azt is elfogadom. De nem tudom levakarni magamról” – ismerte el nevetve a családanya

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek