Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.07.21.

Rácz Jenő: „Érzelmileg kötődöm a Balatonhoz”

Nyáron mindenki vízpartra vágyik, így megélénkül a Balaton környéke is. Ebből a séf sem marad ki, hiszen Rácz Jenő gyerekkora óta szeret a tónál lenni.

Hazánkban a „vízpart” szóról a legtöbb embernek a Balaton jut eszébe. Szinte mindenkinek van egy szép emléke, így jó szívvel gondolunk vissza a magyar tengernél töltött nyarakra. Így van ezzel Rácz Jenő is. 

Rácz Jenő
Rácz Jenő érzelmileg kötődik a Balatonhoz Fotó: archív / hot magazin

„Ugyanígy vagyok vele: a gyerekkorom jut eszembe, érzelmileg kötődöm a Balatonhoz – kezdte a hot! magazinnak Jenő. – Manapság viszont, ha lemegyek a tóhoz, már nincs meg bennem ez az érzés.”
Pedig legutóbb is mosolyogva kapták lencsevégre egy vitorláskikötőben, de – mint elmondta – nem lesz belőle hajóskapitány.
„Nem vitorlázom, mert egyrészt nincs időm rá, másrészt szerintem én az az ember lennék, aki ha vesz egy hajót, akkor évente egyszer használná ki. Pazarlás fenntartani egy ilyen hobbit – nevetett Jenő, aki elárulta: a munka vitte az alsóörsi kikötőbe, ahol jövőre nyílik meg az új étterme.

„Ha megfelelő lenne a minőség, a Balaton lehetne a magyar Riviéra. Az a koncepció, hogy pénz­tár­ca­ba­rá­tabb, de magas minőségű komfortételeket készítsünk, minél szélesebb közönségnek. Azt gondolom, hogy ezzel is tudunk egy kicsit javítani azon a „haragon”, ami a tóval kapcsolatban tapasztalható.” 

Rácz Jenő érzelmileg kötődik a Balatonhoz - Ripost
Balatoni körpanorámás lesz az új étterme Fotó: archív / hot magazin

Szerinte az a probléma, hogy ugyanarra számítunk, mint évtizedekkel ezelőtt.
„Nincs jelenkép, jövőkép alig, mégis mindenki a múltban él. Sokszor hallom, hogy milyen drága lett például a lángos. Erről azt gondolom, hogy ha harmadannyiba kerülne, nekem gyanús lenne, hogy vajon miből van. De az is igaz, hogy például sok „zimmer frei”-ből lett panziónál mai árakon kínálják ugyanazt, amit 30 évvel ezelőtt” – folytatta a séf.
Jenő nem csak, hogy szereti a tavat, de rengeteg lehetőséget is lát benne – csak annyi kell, hogy elengedjük a nosztalgikus elvárásokat, és merjük látni a jövőt.

Rácz Jenő: Nem új a pálya 

A negyedik étterme helyszíne, a vízpart nem idegen tőle, hiszen két belvárosi egysége mellett már a Lupa-tó partján is találkozhatunk Rácz Jenőhöz köthető vendéglátóhellyel. Ehhez képest a séf még mindig csak harminchárom éves, és a munkássága egyik fontos üzenete, hogy megfelelő hozzáállással nem kell évtizedeket várni a sikerre.

hot címlap
A legfrissebb hot! magazinban is számos exkluzív sztárhírt olvashatsz - Fotó: archív / hot! magazin

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek