Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.10.

Gyebnár Csekka leleplezte a kovászos uborka titkát

Mi a jó kovászos uborka titka? Gyebnár Csekka leleplezte, ő hogyan készíti a nyár legnagyobb slágerét: a koviubit.

Amikor beköszönt a kánikula, a háziasszonyok azonnal kovászos uborka gyártásba kezdenek. A koviubi ilyenkor óriási sláger, hiszen jól lehűtve isteni savanyúság. Vannak, akik ilyenkor kilószámra eszik és készítik. Na, de mi lehet a kovászos uborka titka? Gyebnár Csekka elárulta...

Gyebnár Csekka - kovászos uborka
A kovászos uborka Gyebnár Csekka konyhájából sem hiányzik Fotó: TV2

Íme Csekka titkos kovászos uborka receptje

Sok praktika van erre a csemegére, most Gyebnár Csekka osztotta meg a Mokka nézőivel – ráadásul Orosz Barbara segítségével –, ő hogyan készíti. Az egyik legfontosabb része szerinte, hogy nem mindegy, miképpen van bevagdosva. Azon túl, hogy mindkét végén le kell vágyni, több irányból kell behasítani a zöld finomságot.

Az üveg aljára berakjuk a kaprot, és szépen egymás mellé helyezzük az uborkákat. 

A fokhagyma is nagyon fontos alapanyag. Ebben már benne van a só is. Olyan egyszerű, mert egy liter vízhez egy kanál sót rakunk.

„Jó forró vízzel felöntjük az üveget. (…) A kenyér is nagyon fontos! Én bele szoktam rakni egy pici hálóba, mert szétázik, és hogy ne essen annyira szét. Aztán, amikor kész van, úgy is le kell szűrni az egészet, ezért elhagyható, de én úgy jobban szeretem. A víz lepje el teljesen az uborkákat” – magyarázta Csekka a saját kovászos uborkájának a trükkjeit. „Az elkészítése is pillanatokig tart, maximum fél óra, és négy nap múlva már fogyasztható. Fontos, hogy ne zárjuk le teljesen. Azért szoktak a nagyanyáink egy kistányért rákakni, és alá is, mert amikor forr és érik, picit kifolyik a leve, de ez teljesen normális” – osztotta meg a nézőkkel a színésznő.

Gyebnár Csekka
A színésznő a kertészkedés szerelmese, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt termeszt párjával (Fotó: TV2)

Zöldségeket és gyümölcsöket termeszt hatalmas kertjében

Csekka új életformát alakított ki, jó ideje a kertészkedés szerelmese. Igyekszik egyensúlyba hozni a színházi elfoglaltságokat a kerti munkával.

Egyelőre működik, nagyon sok zöldségünk és gyümölcsünk van. 2400 négyszögöl rengeteg munkával jár” – mondta Csekka, akivel nyáron több szabadtéri színpadon is találkozhat a közönség, és még egy kis nyaralást is sikerült betervezniük a nyárra, mégpedig kedvenc helyükre utaznak, Spanyolországba, ahol rengeteg barátjuk él.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek