Létrehozva: 2024.06.20.

Oszvald Marika kétéves unokája nyaralót kapott Olaszországban

A színésznő szerint egy szülőnek, nagyszülőnek kutya kötelessége elindítani a gyermekét az életben. Oszvald Marika unokája épp ezért kapott nyaralót Olaszországban.

A színésznő unokája már kétéves. Oszvald Marika és Vince között nagyon szoros a kapcsolat, a művésznő élete teljesen megváltozott, amióta a kisfiúval bővült a családjuk. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja maximálisan kiveszi a részét Vince neveléséből, és most egy nem mindennapi dolog is történt a családjukban. Ugyanis a gyermek nagypapájától kapott egy nyaralót Olaszországban, mégpedig azzal a céllal, hogy majd ha eljön az ideje, hogy elkezdje a saját életét, legyen egy olyan „alap”, ami biztos anyagi pontot jelent az életében.

Oszvald Marika
Oszvald Marika: "Az élet véges, Vincének valószínűleg a házasságkötését nem fogom megélni"  Fotó: Szabolcs László

Oszvald Marika szerint fontos, hogy a gyerek megkapja a kezdő lökést az életéhez

„A Kriszti apukája vásárolta a kisunokánknak. A szülő, a nagyszülő a gyerekének, az unokájának igyekszik megteremteni azt a hátteret, hogy biztonságban tudja a további életében. Az élet véges, Vincének valószínűleg a házasságkötését már nem fogom megélni. Szeretnénk sínre tenni az életét.”

A nagypapa úgy próbálta ezt létrehozni, hogy vett Olaszországban Vincének nem egy házat, vagy nyaralót, hanem egy kis apartmant Bibionéban.

„Igen gáláns ajándék. Ezzel is, ha a gyerek később kiadja, valami háttere kialakulhat anyagilag. De nem ez a lényeg. A pénz nagyon fontos, hogy a gyerek megkapja az indítást az életben ahhoz, hogy talpon tudjon maradjon és a saját lábán megálljon. Az én szüleim is filozofikus típusok voltak, sokat beszélgettünk. Mindent megmagyaráztak az életben. Ez fontos, hogy a gyereknek adjunk táptalajt, hogyan élje az életét” – mondta Marika a Mokkában.

Oszvald Marika
Gödöllői otthona az egész család számára felér egy nyaralóval Fotó: Mediaworks Archívum

Kiveszi a részét Vince neveléséből

Persze szóba jött az is, hogy a művésznőnek és Vincének nagyon szoros a kapcsolata. A 72 éves nagymama fülig érő szájjal mesélt unokájáról, aki bizony már kétéves.

Figyelek a gyerekre. Muszáj, hogy az ember ráhangolódjon az ő kis lelkivilágára. Ha az ember érzi a gyereknek a lelkületét, akkor nagyon könnyen szót lehet vele érteni. Legalábbis Vincénél ezt tapasztalom.”

Jól tudok vele kommunikálni, intelligensnek, érzékenynek és figyelmesnek látom.

„Mindent utánoz, amit mi csinálunk, azt mindjárt ugyanúgy akarja. Pakol, rámol, jó a kézügyessége, a labdaügyessége is. Szépen beszél, most már mondatokban fejezi ki magát. Nem mindent értek, mert van, amikor motyog. Az ember saját pillanatnyi lelkivilágát kicsit félre kell tenni, azért, hogy ráhangolódjon a gyerekre” – jelentette ki Marika.

Oszvald Marika
A művésznő nagyon várta, hogy nagymama legyen Fotó: Simon Moricz-Sabjan

Sokat változott unokája születése óta

A művésznő, mióta Vince az élete része sokat változott. Nyugodtabb lett, bár az is igaz, soha nem volt egy nagyon ideges típus.

Az empatikus készség már fiatalon is bennem volt, azért is lettem színésznő végül is. De nem voltam ilyen tudatos. Volt segítségem, a szüleim.”

A lányom 12 éves koráig sokat segítettek, hiszen hónapokat külföldön voltam, megpróbáltak pótolni, de a szeretet az mindig megvolt.

„Kérdeztem a gyerekemet, hogy ez nem volt-e neki hátráltatás valamilyen szempontból. De azt mondja, hogy nem, mert Kriszti is nagyon empatikus, mindig érezte, hogy az anyának ez a dolga. Én ösztönös, míg ő tudatos. Sokszor mondtam, hogy Krisztina saját magát nevelte fel, mert annyira tudta, hogy mi a helyes, mi a helytelen, nem volt vele semmi problémám” – árulta el a büszke nagyi.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek