Létrehozva: 2023.07.06.

7 érdekesség a 77 éves Sylvester Stallone-ról

Az olasz felmenőkkel büszkélkedő amerikai színészlegenda ma töltötte be a 77. életévét. Ennek apropóján összegyűjtöttük élete és karrierje fontosabb állomásait, illetve 7 érdekességet róla.

Az olasz származású Sylvester Stallone 1946. július 6-án látta meg a napvilágot New Yorkban. Elsősorban színészként ismert, de emellett filmrendező, forgatókönyvíró és festő is. Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme és Bruce Willis mellé sorolható az ő neve is, mint az 1980-as és 90-es évek legmeghatározóbb akciófilmsztárja.

Fotó: AFP

Az akkoriban benne lévő frusztráció levezetése miatt 15 éves kora körül sporttal kezdett el foglalkozni. Vívott, súlyt emelt és diszkoszt vetett, majd a középiskolája focicsapatába is beállt. Ekkor persze még sejtése sem volt arról, hogy mindezt eldobva felnőttként színészként fogja keresni kenyerét. Sportösztöndíjának köszönhetően az 1960-as években felvételt nyert az American College of Switzerland oktatási intézménybe, itt találkozott először a színészi szakmával. Ezt követően az University of Miamin kezdett el drámaszakon tanulni, ám hirtelen indíttatásból még a diplomájának megszerzése előtt abbahagyta az egyetemet. 

Első komolyabb szerepét 1974 -ben kapta, A lordok bandája című amerikai filmdrámában, illetve a forgatókönyv egyes dialógusait is ő írta. Az 1974-es év volt életének talán egyik legfontosabb állomása, ugyanis karrierje beindulása mellett ebben az évben házasodott meg először, de az igazi boldogságot csak 51 éves korában találta meg, mostani felesége, Jennifer Flavin oldalán.

Az igazán átütő sikert az 1976-as év hozta el a polihisztor művész számára, ekkor szerepelt filmvásznon először Rockyként, ami miatt óriási ismertségre tett szert, karrierje szárnyalni kezdett. A film forgatókönyvét ő írta, majd három év elteltével, a második résztől kezdve - az ötödik rész kivételével - ő írta és rendezte is az újabb felvonásokat. Innentől pedig már jól ismert történelem, hogy miként lett az Álomgyár egyik legjelentősebb alakja.

Ám hiába az egyik legismertebb filmes, mégis akadnak olyan érdekességek róla, amiket nem mindenki ismer.

1. Gyerekkorában sokat bántották egy orvostanhallgató ügyetlensége miatt, ugyanis szülés közben a fogóval rosszul fogták meg, emiatt a szemhéján és szájában lévő idegek maradandó sérülést szenvedtek. Felnőttként viszont az egyedi szájtartása lett a védjegye.

Később így fogalmazott ezzel kapcsolatban: 

Létezik a karma természetes törvénye, amely szerint a másokat bántó emberek  egyedül maradnak.

Daily Instagram Posts
Fotó: Wiese/face to face

2. Családjának rossz anyagi helyzete és szüleinek megromlott házassága miatt gyermekkorának nagy részét nevelőotthonról nevelőotthonra járta.

3. Anyjának meglehetősen érdekes és cseppet sem mindennapinak mondható foglalkozása volt. Rumpológiával foglalkozott, ami azt jelenti, hogy tenyér vagy kávézacc helyett farpofákból jósolt az embereknek.

1987 Touchdown Club Awards
Fotó: Arnie Sachs

4. Szerepelt a Party at Kitty című pornófilmben, az akkori anyagi helyzete miatt muszáj volt elvállalnia a szerepet, hiszen annyira szegény volt, hogy egy buszmegállóban aludt. A kétnapos forgatás után egy ideig volt miből ennie.

Daily Instagram Posts
Fotó: face to face

5.  A 80-as és 90-es évek elején Stallone és Schwarzenegger egymással rivalizáltak. Az 1992-es Állj, vagy lő a mamám! forgatása után Stallone elárulta, hogy kizárólag azért vállalta el a filmet, mert Schwarzenegger magának akarta a filmet. De néhány éve kiderült, hogy Schwarzi borzasztónak tartotta a forgatókönyvet, de a menedzserével azt terjesztették, hogy el akarja vállalni. Sly ezért a szkript elolvasása nélkül fele annyi pénzért bevállalta. Stallone karrierje majdnem ráment a borzasztó vígjátékra, Arnold pedig évtizedek óta röhög, ha eszébe jut ez a mesteri húzása.

'Stop! Or My Mom Will Shoot' by Roger Spottiswoode, USA, 1992.
Fotó: KPA Honorar und Belege

6. A Rambóból rajzfilmsort is készült, melynek célja egyedül a játékfigurák reklámozása volt. Stallone utálta, hogy így lebutítják a filmjeit, de nem volt mit tennie, hiszen a karakter jogai nem nála voltak. Ellenben jelenleg előszeretettel gyűjti a róla készült akciófigurákat.

'Rambo: First Blood' Movie Stills
Fotó: Courtesy of Carolco Pictures Inc

7. A Rocky II megjelenése után mindig azt hangoztatta, hogy ez volt az utolsó Rocky rész, végül mégis egy 6+2 részes filmszéria lett.

Rocky Iii Moviestills
Fotó: Entertainment Pictures

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A csernobili atomsugárzás ellenére sem törölték a május elsejei programokat a magyar kommunisták

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

life.hu

Tragédiába fulladt az esküvő: 80 vendéget szállítottak kórházba, sokukat eszméletlen állapotban

vg.hu

Adios: gyanús spanyol csomagokra csapott le a NAV Ferihegyen

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

travelo.hu

A világ egyik legszebb túrája a híres, két sziklafal közé szorult kőtömbre vezet

ripost.hu

Vasvári Vivien szívfacsaró üzenettel vallott szerelmet a férjének

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

„Ő volt az első rock and roll gitáristen” - Zokogva közölte családja, elhunyt a Grammy-díjas zenész

SZTÁRDZSÚSZ

Chris Hemsworth 9 éves fia nem apának szólítja őt – A színész elárulta, hogy miért

SZTÁRDZSÚSZ

Takáts Tamás: az unokámnak én leszek az első koncertélménye

SZTÁRDZSÚSZ

"Honnan vesz ennyi életerőt?" – G.w.M igazi terminátornak látja a terhes Kulcsár Edinát