Létrehozva: 2023.06.17.

Elballagott Bódi Csabi nyolcadikos fia, elárulta, mivel lepte meg

Elballagott Bódi Csabi kisebbik fia. Az énekes elárulta, a roma hagyományok szerint ez miért számít nagy dolognak egy család életében.

A legtöbb általános iskolában most pénteken és szombaton ballagtak a nyolcadik osztályosok. Bódi Csabi középső gyermekét is most búcsúztatták, ami a roma hagyományok szerint igen fontos momentum egy család életében. Az énekes a Ripostnak mesélt a nagy napról, és azt is elárulta, náluk milyen ajándékozási szokások vannak e jeles ünnepen.

A büszke édesapa meghatódva beszélt fia ballagásáról  Fotó: Bors

Más családoknál kevésbé számít annyira nagy dolognak elballagni az általános iskolából, mint a romáknál. Ennek nálunk régi hagyománya van, ugyanis sajnos a romákra régen nem volt jellemző, hogy a nyolcadik osztály után továbbtanulnak, így ez 30-40 évvel ezelőtt nekik felért egy egyetemi diplomával.

Akkoriban korán alapítottak családot, dolgozni kellett, nem volt lehetőség folytatni a tanulmányokat – kezdte kollégánknak az énekes. 

„Igaz, apukámnak, anyukámnak és a bátyámnak is több végzettsége van, én szakközépiskolába mentem, meleg padlóburkoló a szakmám. A feleségem is több bizonyítvánnyal rendelkezik, és mindnyájan beszélünk legalább alapfokon angolul, a testvérem felesége, Adrika franciául is. Ahogy telik az idő, fejlődik a roma társadalom, rájövünk arra, hogy a tanulás fontos, számos oláh cigány származású egyetemi végzettségű ismerősünk van. Ezért tudunk mi jobban örülni másoknál, ha a gyerekeink elvégzik az elemi iskolát” – árulta el, majd hozzátette, Rómeót egy nagyon jó iskolába vették föl, így az ünneplésnek dupla apropója volt, ám most nem csaptak óriási banzájt.

„Nem tartottunk akkora ünneplést, mint amilyen nekem volt ebben a korban, akkor 150 fős bulit rendeztünk. Most ezt nem akartuk. Egy étteremben jött össze a szűk család és a barátok, megebédeltünk, jó hangulatban telt el, mindenki jól érezte magát – jelentette ki.

Bódi Csabi feleségével és kisebbik fiával
Csabi és felesége is nagyon büszke Rómeóra  Fotó: Bódi Csabi

Nem engedi el gyermekei kezét

Csabit érzelmileg is megérintette a pillanat, amikor látta osztálytársaival vonulni gyermekét.

Amikor édesanyukámmal és Ginával együtt bekísértük az első órájára, és a ballagás között úgy érzem, mintha egy nap telt volna csak el.

Most ugyanott álltunk, teli érzelmekkel, és rácsodálkoztunk, hogy a pici gyermek egy közel kétméteres nagyfiúvá cseperedett, pedig még csak 14 éves. Elég jó bizonyítvánnyal zárta az utolsó évet, nagyon okos, és elmondhatatlanul büszkék vagyunk rá" – mesélte meghatódva a családfő. „Kíváncsian várom, hogy mit fog megvalósítani az életben. Tudom és bízom benne, hogy nagyon nagy dolgokat fog véghez vinni. Egy szín tiszta lélek, tele van szeretettel, önzetlenséggel, és még jóképű is. Azt az erőt, amit a Jóistentől kapott, biztosan jóra fogja használni. 14 éves, most neki kell az életét kialakítania, de mindenben mellette leszünk” – fűzte hozzá.

 

„A legfőbb célom elérni a kislányom esküvőjét”

Az énekest arról is faggattuk, hagyományuk szerint milyenek az ajándékozási szokásaik.

A saját családomról tudok beszélni, nekünk nem az a fontos, hogy minél drágább legyen, sokkal inkább a gesztus, a megemlékezés, a jó szó, ami tiszta szívből jön számít.

A nagyszüleitől pénzt kapott, volt, akitől ajándékcsomagot, mi pedig az édesanyjával egy arany karkötőt és nyakláncot vásároltunk neki. Rómeónak mindene megvan, nincs szüksége egy újabb ruhadarabra" – mondta érdeklődésünkre Csabi, aki elérzékenyülve azt is elárulta, bár a most történtek is megérintették, de még az ennél is nehezebb momentum majd csak néhány év múlva következik be.

„A fiúk szempontjából sokkal könnyebb, a kislányomnál viszont el nem tudom képzelni, hogyan fogom ezt megélni. A megszületése utáni első percben már az jutott eszembe, mi lesz majd az esküvőjével.”

Nekem az egy óriási fordulópont lesz az életemben, mert azon túl, hogy mindig arra törekedtem, hogy jó férj, családapa legyek, és szeretettel támogassam a szüleimet, a legfőbb célom elérni a kislányom esküvőjét. 

Megtalálni neki a tökéletes partnert, majd a Jóistent kérjük, hogy segítsen egymásra találni a leendő vejemmel. Ez a pillanat egyet jelent majd a nyugdíjba vonulásommal, utána jöhet bármi” – mondta.

A ballagás legszebb pillanatait az alábbi galériában tekinthetitek meg:

 

 


 

origo.hu

Az angol Eb-hős hatalmas mellű barátnőjének csábító fotói láttán a szavunk is eláll

ripost.hu

Eljárás indult a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

metropol.hu

Jó hírt hozott Orbán Viktor, nem akárkivel találkozott

mandiner.hu

Brüsszelből kapott óriási dicséretet Orbán Viktor, ezért jobb, mint Von der Leyen, Scholz és Macron

ripost.hu

Ez a 4 csillagjegy július végére sajnos mélypontra kerül

mandiner.hu

A francia elnök kiállt Orbán Viktor békemissziója mellett

ripost.hu

Újabb dráma: egy holttestet már kihúztak a vízből, két embert még keresnek

lakaskultura.hu

Íme, az idei nyár legszerethetőbb stílusa: Minden, ami boho!

ripost.hu

Baba Vanga dermesztő jóslatot adott 2025-re

ripost.hu

Mit szól ehhez Borka? Csinos, barna hajú lányt ölelgetett Szoboszlai – Fotó

ripost.hu

A nagyi ismerte fel a tüneteket, nem élhet sokáig a gyönyörű kisbaba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondoltad volna: Így bulizik Gelencsér Timi

SZTÁRDZSÚSZ

A kutyának sem kell Zámbó Jimmy csepeli villája: Lejjebb kellett vinni az árát

SZTÁRDZSÚSZ

„El fogják vágni a torkodat, ne merj aludni este” – Beparáztatták a börtön előtt Manuelt

SZTÁRDZSÚSZ

Mit szól ehhez Barnai Judit? Barna szépség csókolta arcon Curtist - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

PSG Ogli nem tudja, mi történt vele a Balaton Soundon, kétségbeesetten kért segítséget