Létrehozva: 2023.04.21.

Hogy mi? A posta segít be Szorcsik Viki perébe...

Az égiek talán nem akarják, hogy a színésznő bíróság elé álljon, de Mischinger Péter ezt az akadályt is át fogja ugrani.

Ha Mischinger Péter nem hinne annyira az igazában és nem érezné úgy, hogy az őt rágalmazó színésznő ellen vívott harcában sok férfitársa mellett is kiáll, már biztosan legyintett volna az egészre. De az egykori exatlonos nem így van bekötve. Ha valamit a fejébe vesz, azt tűzön, vízen át megvalósítja, még akkor is, ha a sors nemvárt, mi több, triviális akadályt is gördít elé. Péter most a postával viaskodik, mivel állítják, valaki átvette a neki címzett ajánlott levelet, melyben felszólították a bírósági illeték megfizetésére. Ő viszont nem kapta meg a küldeményt, így nem várt fordulat állt be a Szorcsik Viktória ellen indított perében. 

De idézzük fel, miért is indult a pereskedés a színésznő és Péter között.

Mischinger Péter, Szorcsik Viki, Farm VIP, Fotó: Szabolcs László (SZL)
Fotó: Szabolcs László

Szorcsik az életét féltette...

Mint ismeretes, Péter azután fordult ügyvédhez, majd a bírósághoz, hogy a színésznő a Farm VIP legutóbbi szériájában nagy nyilvánosság előtt vádolta őt erőszakossággal, miután magára vett egy megjegyzést, amit játékostársa nem neki címzett. A félreértésből Szorcsik hatalmas balhét generált, mi több, tettleg is fellépett Péterrel szemben, amikor egy husángot hajított az irányába, miközben nyomdafestéket nem tűrő stílusban szidalmazta őt. Péter ugyan a felvételek és a szemtanúk tanúsága szerint is higgadtan reagált, a színésznő a műsorban arról beszélt, hogy fél tőle, mi több attól tart, hogy a férfi egy vasvillát is képes lenne a hátába állítani: "Engem olyan szinten megalázott a nőiességemben egy férfi, hogy nekem innentől fogva nincs miről beszélgetni vele. Ezt a hangnemet nem lehet megengedni! Nem lehet az, hogy ilyen burkolt agresszióval csináljuk végig ezt a játékot és féljünk egymástól. Mert én eljutottam oda, hogy félek ettől az embertől!" 

Attól, hogy akár fizikailag is bántalmazna…

"Nem akarok innen úgy kimenni, hogy egy vasvilla van a hátamban, mert őt éppen rossz pillanatban kapom el"- idézte fel Szorcsik botrányos szavait a témával foglalkozó legfrissebb cikkében a Bors. Péter pedig elárulta a lapnak, mi a legfrissebb hír az általa indított perrel kapcsolatban. 


Már a postával is harcolnia kell Péternek

Mischinger Péter egy rádióműsorban is lehetőséget adott Szorcsik Vikinek a bocsánatkérésre (Fotó: Bors)

"A helyzet már-már komédiába illő, bár én nem tudok őszintén nevetni rajta. Az történt ugyanis, hogy a bíróság törölte a keresetemet, mivel nem fizettem meg a perindításhoz szükséges tízezer forintos illetéket. Kiderült, hogy erről a kötelezettségemről ajánlott küldeményben tájékoztattak, de hozzám ez a levél nem érkezett meg" - kezdte az egykori exatlonos, aki természetesen utánajárt a dolognak és bizony igen meglepő eredményre jutott. "A postától azt a tájékoztatást kaptam, hogy az ajánlott küldeményt a meghatalmazottam, vagyis a kedvesem átvette, de ez nem igaz. Az tény, hogy a megjelölt időpontban én külföldön tartózkodtam és az is tény, hogy valóban érkezett egy küldemény a nevemre, de annak semmi köze sem volt a bírósági eljáráshoz. A párom küldött is erről üzeneteteket és el is ment a postára, ahol csak egy ajánlott levél várta, amit át is vett."

Természetesen kértem a postát, hogy vizsgálják ki az ügyet, amire harminc napjuk van, így most várom az eredményt.

 "A gond csak az, hogy a koronavírus-járvány óta nem kell aláírni az átvételi elismervényt, így gyakorlatilag bemondás alapján tekintik átvettnek ezeket a leveleket. Eközben a bírósághoz is beadtam egy kérelmet, hogy pótolhassam a befizetést" - nyilatkozta Mischinger.

Mischinger Péter korábban a Bors kamerájának így nyilatkozott:


Nem „csak” miatta fontos ez az ügy...

Ahogy a lap írta, Péter akár jelként is tekinthetne a történtekre és akár kegyet is gyakorolhatna azzal, hogy legyint mindarra, ami hónapokkal ezelőtt történt, de ő mégis a harc folytatása mellett döntött és erre komoly és meggyőző oka van. "Viktóriának számos lehetőséget kínáltam a bocsánatkérésre, de ő nem élt vele, sőt hogy úgy mondjam, időről időre még provokált is engem. Közben pedig bármerre is járok, mindenfelől áradnak felém a támogató megnyilvánulások. Számos férfi és nő keresett meg a saját történetével és világossá vállt, hogy ezt a harcot értük is vívom. Olyan sorstársaim ők, akiket igaztalan vádak miatt ért hátrány és akik nem tudtak, vagy nem mertek kiállni az igazukért. Mert bár biztosan rengeteg embert ér verbális bántalmazás, egy társadalomnak számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy sok esetben koholt, bosszúból kitalált történetek mentén bélyegeznek meg embereket. Ez a jelenség igenis létezik és ezt éppen úgy nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mint a valódi erőszakot" - magyarázta a Borsnak Péter, aki arra az eshetőségre is felkészült, ha a posta nem talál hibát a gépezetben és továbbra is kézbesítettnek tekintik a küldeményt. "Ha kell, kezdem elölről az egészet, mert ez az ügy fontos és precedens teremtő lehet" – jelentett ki határozottan.

 

origo.hu

Anglia egy borzalmas meccsen győzte le a szerbeket a foci-Eb-n

ripost.hu

Varga Miklós Joe és a kisfia, Alexander: „Belehalnék, ha hétvégi apuka lennék”

borsonline.hu

Figyelmeztetés: nem lehet átlépni a magyar határon

hirtv.hu

Ha az EU így folytatja, tíz év múlva nem lesz EU – így reagáltak a németek a Magyarországot ért büntetés hírére

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

mandiner.hu

Ilaria Salis célkeresztjében: Magyarország

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

mindmegette.hu

Ez most a legnépszerűbb konyhai eszköz – a magyar vásárlók is rákattantak

ripost.hu

Ez a fotó lehet a bizonyíték az időutazásra?

ripost.hu

"Végre újra itt!" – falatnyi topban jelentette be a hírt Stana Alexandra

ripost.hu

3 gyanús jel: akinél ezeket tapasztalod, abban jobb, ha nem bízol meg

ripost.hu

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Csoda történt: Győzike kigyógyult a pánikbetegségéből

SZTÁRDZSÚSZ

Rémálommá változott a klipforgatás: Baby Gabi autója is odalett

SZTÁRDZSÚSZ

Győrfi Pál nehezen küzdött meg pesszimizmusával

SZTÁRDZSÚSZ

Varga Miklós Joe és a kisfia, Alexander: „Belehalnék, ha hétvégi apuka lennék”

SZTÁRDZSÚSZ

Nem szól bele unokája nevelésébe az Irigy Hónaljmirigy sztárja