Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.12.30.

Erre hívják fel a figyelmet a hazai sztárok

A szilveszter közeledtével üzentek a sztárok, ugyanis fontosnak tartják felhívni az emberek figyelmét, hogy mellőzzék a petárda használatát.

Állandóan visszatérő probléma szilveszter környékén, hogy a napokon át tartó petárdázást, tűzijátékot nagyon sok kutya rosszul viseli. Képesek annyira pánikba esni, hogy akár magukban, akár környezetükben kárt tesznek. A kinti kutyák például darabokra kaparják a bejárati ajtót, illetve a legrosszabb esetben elszöknek, világgá mennek ijedtükben.

Fotó: Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság

Hogy jobban el tudjuk képzelni, hogy milyen hanghatás érheti ilyenkor őket, nem kellene mást tennünk, csak egy teljes hangerőre állított fülhallgatón keresztül hirtelen egy nagyon magas hangot meghallgatni. A szilveszteri petárdázáskor ez a hatás folyamatosan és meghatározhatatlan helyről éri őket, ezért is reagálnak erre nagyon sokszor pánikszerűen.

Hazai sztárokat kérdeztünk, mit javasolnak, milyen ötleteik vannak, valamint mit üzennek azoknak, akik használják a különböző nagy fény- és leginkább nagy hanghatással járó pirotechnikai termékeket.

 

Gregor Bernadett

"Ne petárdázzatok, nem ér annyit az egész, hogy bármi sérülés legyen. A gazda ismeri az állatait. Nekem van két kutyám, akiket egyébként nem érdekelnek az ilyenfajta hangok, de volt egy mentett kutyám, akinek aznap délelőtt meg kellett ágyaznom a tusolóba és másnap délig nem volt hajlandó kijönni onnan. Ösztönlények, úgyhogy nagyon kell rájuk vigyázni, mert az állatmentők napokig keresik az elszökött állatokat."

Zimány Linda

"Szerintem ciki petárdázni, mióta világ a világ. Ki merem jelenteni, hogy semmi értelme. Megértem a kiskutyákat, hogy nem bírják, hiszen nem tudják, honnan jön a zaj és hogyan védekezzenek. Ne hagyjuk kint éjszakára az állatokat, egyrészt a hideg miatt sem, valamint ha csak ennyivel tudjuk őket védeni ebben az időszakban, engedjük be egy olyan helyre, ahol biztonságban érzi magát. Nekem szerencsém van, mert a kiskutyám sem a tűzijátéktól, sem a mennydörgéstől nem fél. Ha bárki lát kutyát, aki menekül ki a világból, nézzünk rá a nyakörvére és ha van rajta információ, értesítsük a hozzátartozókat, merre van a kutyusuk."

Tornóczky Anita

"A legfontosabb, hogy szökésbiztos helyre zárják be a kerti kutyákat is. A chipregisztrációt ellenőrizze mindenki, mert sokszor úgy tűnnek el kutyák, hogy elviszik sétálni és a lakótelepen ledobnak egy petádrát, visszaverődik a hang, a kutya kirántja a nyakörvből magát és elrohan. Ebben az időszakban ez sajnos előfordulhat. Ha nagyon fél a kutya, vannak nagyon jó gyógynövényes nyugtatók, amik nagyon jól működnek."

Amennyiben szabadon kószáló kutyát találsz az utcán, bizonyos Mol kutakon chipleolvasó segítségével megtalálható gazdájuk és további adatok is. A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája pedig megtalálható a MOL töltőállomás-keresőn, a MOL MOVE applikációban, illetve a Vigyél Haza Alapítvány KUTYAKERESŐ alkalmazásában is.

 

Amellett, hogy a peterdázás megijeszti a kutyákat, illegális is, egyedül a hivatalos árusítóktól beszerzett tűzijátékok használata engedélyezett szilveszterkor.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

ripost.hu

Emlékszel még Lolára? Így néz ki manapság az egykori tinisztár

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

mindmegette.hu

Ördög Nóra erre a népszerű magyar ételre bukkant Tajvanon

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

ripost.hu

Kitálalt a házassági tanácsadó: innen tudhatod, hogy a kapcsolatod halálra van ítélve

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotó: ilyen nagyot nőtt Berki Mazsi kislánya

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá: Méregdrága luxusautója mellett pózol legújabb fotóján Gáspár Laci

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogsz hinni a szemednek, ez történt Victoria Beckham születésnapján - Videó

SZTÁRDZSÚSZ

Visszaéltek Tóth Gabi nevével, felháborító, mihez használták fel