SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

2 hónapja

Újabb tragédia rázta meg a királyi családot a temetés előtti éjszakán

Nem sokkal az egykori brit királynő halála után, egy hozzá közelálló személy is életét vesztette. Korábban hatalmas megtiszteltetésben volt része a nőnek.

Szerző Ripost

Eddig nem hozták nyilvánosságra, de most kiderült, hogy Őfelsége, II. Erzsébet állami temetése előtti éjszakán meghalt az egyik koszorúslánya. Lady Mary Russell 88 éves korában hajtotta örök álomra a fejét.

Gyertya
Fotó: Pixabay

Haddington grófjának és grófnőjének lánya mindössze 19 éves volt, amikor a királynő őt választotta a hat méteres államfői palástot vivő kísérők egyikének. Ő volt az uralkodó hat koszorúslányának egyike az 1953 júniusában a Westminster apátságban tartott koronázásán.

„Lady Mary szeptember 18-án, vasárnap békésen, otthonában, családja körében halt meg. David szeretett felesége, Arabella, Anthony, Philip, Jason és Marina szeretett édesanyja volt, akit 12 unokája is nagyon szeretett” - jelentette be a The Times gyász rovatában.

Még fiatalon Lady Mary Russel a következő szavakkal emlékezett meg a koronázásról: „Lenyűgöző és megható volt - különösen a felkenés alatt. Hihetetlen pillanat volt, de csak arra tudtam gondolni, hogy milyen nehéznek éreztem a hímzést. Az ország összes korunkbeli lánya közül minket, hat lányt választottak ki, hogy vigyük a királynő palástját, és ez nagyon sokat jelentett”.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!