1 hónapja

Hogy is van ez? Németh Kristófért rajong Németh Kristóf

Tiszteletreméltó gesztust gyakorolt a Tündérkert című, még készülő sorozat fiatal színésze. Ezzel felkeltette a színigazgató figyelmét.

Szerző Ripost

Németh Kristóf a Metropol napilap cikkéből értesült arról, hogy egy fiatal, feltörekvő, tehetséges kollégája az iránta érzett tiszteletből fakadóan nevet változtatott. Ugyanis ő is a Németh Kristóf nevet kapta születésekor. A színészvilágban ennek egyébként íratlan hagyománya van, vagyis nem először fordult elő, hogy egy éppen pályára lépő tehetség "lemondott" családneve használatáról, mert az már kvázi foglat és ismert volt a szakmában. 

Fotó: Dombóvári Tamás / Metropol

Németh, vagyis Bulla Kristóf egyébként szerencsés helyzetben van, hiszen felmenői között van a Kossuth-díjas színésznő, Bulla Elma, így tulajdonképpen adta magát, hogy Kristóf az ő nevével építse magyarországi karrierjét Marosvásárhely után, ahol a Nemzeti Színház tagja. Döntéséről így nyilatkozott:

"Kicsit gondolkodnom kellett rajta, hogy milyen vezetéknevet vegyek fel. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vezérigazgatója, Pál D. Attila – aki Nagy Andrást alakítja a Tündérkertben – elárulta, hogy a 'bulla' szó a román nyelvben Mórickát jelent. Ez kicsit elbizonytalanított. A névváltoztatás egyébként azért merült fel, mert Németh Kristóf ismert színész évek óta a pályán, vagyis ez egy „foglalt színésznév”. Mivel azonban rokoni szál fűz a néhai legendás színésznőhöz, Bulla Elmához, a román jelentés ellenére maradt a Bulla név" – mesélte a Megafilm produkciójának szereplője.

Fotó: Facebook

A Ripost megkereste Németh Kristófot a Fórum Színház igazgatóját, aki éppen a cikk nyomán utánajárt névrokona munkásságának és azt sem titkolta, hogy hamar a fiatal színész rajongójává vált. "Nos, nem tagadom, Németh, vagyis Bulla Kristóf felkeltette az érdeklődésemet és szántam időt arra, hogy kicsit utánajárjak ki is ő. Be kell valljam, nagyra értékelem a gesztust, amit felém tett azzal, hogy megváltoztatta a nevét, de az eddigi szerepei, a karrierje és elhivatottsága az, ami igazán elvarázsolt! Éppen ezért ragadom meg ezt az alkalmat  arra, hogy elmondjam, nagy szeretettel várom őt a Fórum Színházban. El tudom képzelni, hogy a névrokonságunk és a felém tett gesztusa a kezdete lehet valamilyen gyümölcsöző együttműködésnek" - kezdte lapunknak Kristóf, aki szerint Bulla Kristóf nagyon szerencsés, hogy a felmenői között egy igazi színészóriás is akadt. "Igazán jó választás a Bulla név. Bár a szakmában mára talán a Németh név is jól cseng, de tény hogy Elma okán a választott vezetéknév némileg messzebbre mutat" - tette hozzá a színész-színigazgató. 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!