SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Maca néni

2 hónapja

A másodfokú bíróságon múlik Galambos Lajos családjának a sorsa

Felmenthetik, de akár évekre börtönbe küldhetik Galambos Lajost és volt feleségét. Hamarosan vége a 8 éve tartó pernek.

Szerző Maca néni

Hétfőn új helyszínen, a Budapest Környéki Törvényszéken vette kezdetét Galambos Lajos 8 éve húzódó közműlopási és vesztegetési pere. A szövevényes tárgyalássorozat már másodfokon zajlik, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag alig pár nap alatt végérvényesen, szinte megfellebbezhetetlenül pont kerülhet a történet végére. 

Fotó: Mate Krisztian

Galambos Lajos nem, de volt felesége, Boglárka  jelen volt az elő tárgyalási napon. Nem is csoda, hiszen bár őt elsőfokon felmentették, de az ügyészség fellebbezett a döntés ellen és ismételten letöltendő szabadságvesztést kértek rá. Az ismert zenész esetében pedig azt szeretnék, ha a másodfok súlyosbítana korábban kiszabott 2 év 10 hónapos szabadságvesztésen és a pénzbüntetés összegét is növelnék. Ez utóbbi egyébként 15 millió forint volt. 

A játszma tehát folytatódik, a tét pedig nem kicsi, hiszen ha az ügyészség nyer, akkor nem csak Lajcsi, de volt felesége is börtönbe kerül. Ugyanakkor ha a védelem álláspontja győz, akkor az is előfordulhat, hogy a trombitaművészt is felmentik, vagy legalábbis felfüggesztett börtönbüntetésre mérsékelik az elsőfokú ítéletet. A per pénteken folytatódik.  

 

 

Szerző Maca néni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!