SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

2 hónapja

Gyász: elhunyt a közkedvelt időjós

Tíz nappal azután vesztette életét a kétgyermekes édesanya, hogy rákkal diagnosztizálták. A nézők és kollégáik is nehezen tudják feldolgozni a tragédiát.

Szerző Ripost

A BBC időjárás előrejelzői a legjobb és legrosszabb híreket is ugyanolyan lelkiismeretesen közlik. A szakma elkötelezettjei közzé tartozott Dianne Oxberry is, aki több mint 23 éven át tájékoztatta a televízió nézőit.

Gyertya
Fotó: Pixabay

Karrierjét azonban nem ezzel kezdte, hanem a kilencvenes évek elején a BBC Radio 1 műsorában dolgozott. Később egy gyerekműsorban működött közre. Munkája kapcsán találta meg élete párját. Ian Hindle operatőrrel házasodott össze, akitől két gyermeke született. 

Időközben kitanulta a meteorológiát, és csatlakozott a BBC időjós csapatához. Nagyon hamar belopta magát a nézők és a kollégái szívébe is. Dianne-nél azonban petefészekrákot diagnosztizáltak, és tíz nappal később, tragikus módon, 51 éves korában meghalt.

A nézők és a színésztársai is tisztelegtek a sztár előtt. A North West Tonight műsorvezetője, Roger Johnson így nyilatkozott: „Megszakad a szívünk Dianne halála miatt. Szinte lehetetlen felfogni. Dianne volt a North West Tonight. Nehéz elképzelni a műsort nélküle. Gondolataink Iannal és Dianne egész családjával vannak. Reméljük, vigaszt találnak abban a tudatban, hogy sokan szerették Dianne-t, és borzasztóan fog hiányozni”.

„Nem múlik el nap, hogy ne gondolnék rá, ne hiányozna, vagy - elég gyakran - ne sírnék, ha rá gondolok. Hiányzik a humora, a szeretete. Csodálatos feleség és anya volt, és hiányzik minden, amit együtt csináltunk” – zokogta férje, Ian, aki egy jótékonysági szervezetet hozott létre, hogy támogassa a petefészekrákban szenvedőket.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!