Létrehozva: 2022.04.24.

Tehetséges magyar sztárok, akik kitörtek a szegénységből

Rengeteget nélkülözve, kemény munkával jutottak a csúcsra.

Ma már szép házban, jó körülmények között élnek, de sokáig szenvedtek a nélkülözéstől a magyar sztárjaink. Tehetségüknek és kitartásuknak köszönheően azonban kitörtek a szegénységből és a világ elimerte a munkájukat.

Gáspár Laci

Az énekes a LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában beszélt arról, hogy a Megasztár előtt mennyire nehéz volt az élete. Villanyszerelőként dolgozott, és bár nem lustálkodott, a fizetéséből így sem tudott megélni. Sőt, volt olyan időszak, amikor három napig nem evett, mert egy szelet kenyérre sem volt pénze.

Fotó: Ripost

Ugyanolyan ember vagyok, mint akkor, amikor zsíros-cukros kenyeret ettem vagy éppen nem volt pénzem három napig ételre. Amikor a munkahelyemen kajaidő volt, bezárkóztam a vécére és addig nem mentem ki, míg a többiek ettek, mert szégyelltem, hogy nekem nincs mit” – emlékezett vissza a szívszorító időszakra.

Majka

Az ózdi rapper nem élt óriási szegénységben, de azért náluk sem volt kolbászból a kerítés. Két éve Peller Mariannak vallott a gyerekkoráról és arról, hogy kevés híja volt, hogy sok barátjához hasonlóan ő is elkallódjon.

Nem titok, hogy életem nagy részét sokáig a barátaimmal, az utcán éltem. Panelgyerekek voltunk, és kisebb hadsereget verbuváltunk délutánonként, aztán a szüleim válása után elköltöztünk Ózd másik részére. Ekkor baráti társaságot is váltottam, és az új társaság, így visszagondolva, nagyon veszélyes csapat volt. Mára a kilencven százalékuk ki-be jár a börtönből, sokan életellenes bűncselekmények miatt Van bennem egyfajta félelem - soha többé nem akarok csóró lenni, és visszakerülni oda, ahonnan jöttem” – fogalmazott.

Tóth Vera és húga, Gabi

A testvérpár óriási szeretetben, de nehéz anyagi körülmények között nőtt fel Tapolcán. A nővérek szülei rengeteget dolgoztak, hogy a gyermekeik semmiben ne szenvedjenek hiányt, ám a lányok nem tagadják, hogy volt, amikor nélkülözniük kellett a kortársaikhoz képest.

Fotó: Mate Krisztian

Korábban azt mondták, hogy megszokott volt náluk sokáig, hogy az egész család ugyanabban a kád vízben fürdött le esténként, hogy spóroljanak. Sokszor a karácsony is csak a szeretetről szólt, mert nem volt pénzük ajándékokat venni.

Fotó: Knap Zoltán / Bors

Tóth Vera nemrégiben Hajdú Péternek elevenítette fel a gyerekkorukat, de hozzátette: amióta énekesnőként befutott, mindent megtesz azért, hogy ne kerüljön újra hasonló helyzetbe.

Figyelj Peti, én tudom, hogy sosem leszek szegény. Biztos vagyok benne! Megtettem a lépéseket annak érdekében, hogy ilyen ne fordulhasson elő velem. Félretettem, spóroltam, ilyen biztosítás, olyan biztosítás…” – mondta el az énekesnő.

Pápai Joci

Az énekes támogató családban nőtt fel Tatán, de sem gyerekkorában, sem pedig jó ideig felnőttként sem dúskált a pénzben. Feleségével még azt is meg kellett gondolniuk, hogy vajon megtarthatják-e a gyermeküket.

Nagyon fiatalon házasodtunk össze és az első gyermekünk az másfél év után született. Gyerekek voltunk, a feleségem 20 éves volt én 22. Az összvagyonunk egy akkora szoba volt, hogy egy szekrénysor meg az ágyunk fért el benne. Nem éreztük azt, hogy biztonságot tudunk adni ennek a gyereknek és elterveztük, hogy nem tartjuk meg” – mondta el korábban Joshi Bharat műsorában Joci.

Fotó: Arpad Foldhazi

Liptai Claudia

A műsorvezető Budapesten, egy dohos pincelakásban nőtt fel, lavórban mosdottak, és bár az édesanyja igyekezett mindent megadni neki, Claudia tudja, milyen a nélkülözés. Előfordult, hogy az anyukája az ő zsebpénzéből kért, hogy tudjon kenyeret venni.

Egy kék fürdőkádunk volt, melegvízünk viszont nem. Úgy csináltuk, hogy odaraktuk a kályha mellé a kádat, megvártuk, míg felmelegszik benne a víz, aztán ugyanabban a vízben fürödtünk először én, aztán anyukám, aztán apukám. Fura, mert nem volt olyan szörnyű. Rosszabb volt az, ahogy apukám viselkedett, mint a körülményeink” – emlékezett vissza egy tévéműsorban könnyek között Claudia, utalva az édesapja alkoholizmusára.

Fotó: Ripost

Caramel

A Megasztár második szériájának győztese a törökszentmiklósi cigánytelepre született, és sokáig esélye sem volt kitörni. Megkapó tehetsége azonban segített abban, hogy a sorsa jobbra forduljon.

Fotó: Laszlo Sulyok / Ripost

A cigánytelepen nőttem fel. Olyan házban laktunk, ahol nem volt bekötve a víz, nem volt fürdőszobánk, műanyag kádban fürödtünk esténként. Négy-öt utcánként volt egy nyomós kút, tudod, az a kék. Sokszor feküdtünk le éhesen este. Emlékszem, nagyon szégyelltem az iskolában, hogy szegények voltunk. Egyszer egy karácsonyi szünetről mentünk vissza, amikor az osztályfőnöki órán a tanár megkérdezte, hogy ki mit kapott karácsonyra. Volt, aki azt mesélte, új cipőt meg walkmant, volt, aki azt, hogy elutaztak külföldre. Én meg kitaláltam egy hazugságot, mert annyira szégyelltem, hogy én semmit” – mondta el évekkel ezelőtt az EchoTV-ben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

life.hu

Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

vg.hu

Waberer’s: gazdát cserélt egy óriási részvénycsomag

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Májusi angyalhoroszkóp 2024.: a Fény angyalai üzennek nekünk

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

A gyerekek élete is felfordult, így küzd a rák ellen Katalin hercegné

SZTÁRDZSÚSZ

"Újjászületés" - Ezt művelték a levegőben Vajna Timi testével - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

SZTÁRDZSÚSZ

Forró naciban villantott Lil G, a rajongói kiakadtak