kulcsár edina
Bea asszony jó lóra tett, amikor néhány éve úgy döntött, karriert épít arra, hogy a gasztronómia a vérében van. Lassan az egész világ megismeri a nevét.
Gáspár Bea szép lassan birodalmat épített arra a tényre, hogy egész egyszerűen úgy bánik a fakanállal, mint Hermione Granger a varázspálcával. Csak térül-fordul, és mesébe illő ételek születnek a keze nyomán. Bea asszony először megnyerte az egyik kereskedelmi csatorna gasztro tehetségkutatóját, majd sorozatban jelentette meg szakácskönyveit, miközben elit vacsoraesteket szervezett rajongóinak. A koronavírus-világjárvány persze őt is visszavetette, de kihasználta az időt és tovább képezte magát.
Gáspár Bea néhány napja letette az utolsó vizsgáit, így már hivatalosan is cukrász lett. Ráadásul a harmadik szakácskönyvét döntősnek jelölték a világ egyik legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén, a Gourmand International Awardson. A Ripost megkereste a Gáspár ház asszonyát, aki örömmel fogadta gratulációnkat és mesélt a további terveiről is.
„Nos, valóban kaptam egy jelölést több hazai szakácskönyvszerzővel egyetemben. Hogy őszinte legyek, nem pontosan tudom, mi is ez a díj, de nagyon jól hangzik és rettentő hálás is vagyok a kiadómnak és első sorban annak a rengeteg embernek, aki megvette a szakácskönyveimet. Ez a jelölés éppen úgy az övék, mint az enyém” – kezdte a Ripost-nak Bea asszony, aki azt reméli, hogy hamarosan újra tarthat vacsoraesteket, mert már nagyon hiányzik neki a személyes találkozó a rajongóival.
„Az a helyzet, hogy rengeteg szeretetet és elismerést kapok a közösségi felületeimen, ahol igyekszem folyamatosan új tartalmakkal jelentkezni, de már várom, hogy újra beindulhasson az élet és ne kelljen tartanunk a vírustól. Amint kimondják, hogy vége a járványnak, azonnal szervezni kezdem a vacsoraesteket, mert nagyon hiányzik a személyes találkozás a követőimmel. Persze nem unatkoztam az utóbbi időszakban, hiszen rengeteget tanultunk Evelin lányommal, akivel belevágtunk a cukrászmesterség elsajátításába. Néhány napja voltak az utolsó vizsgáink és mindketten megszereztük a cukrász papírunkat” – mesélte büszkén Gáspár Bea, aki egyelőre felhagyott korábbi álmával, vagyis azzal, hogy megnyissa lányával közös cukrászdáját.
"Amikor belekezdtünk a képzésbe, az volt a tervünk, hogy később elindítjuk a saját vállalkozásunkat, de időközben ráébredtünk, hogy a cukrászda nyitáshoz irgalmatlan összegre lenne szükségünk, vagyis egyelőre ezt az álmunkat elengedtük. Nem lehet tudni, mit hoz a jövő, így talán egyszer visszatérünk majd ehhez a tervhez. Addig pedig nem kizárt, hogy egy újabb képzésre is beiratkozom. Elgondolkodtam azon, hogy most, amíg lendületben vagyok, beiratkozom egy szakács iskolába is" - magyarázta Bea asszony.