Létrehozva: 2022.02.17.

Hoffmann Richárd: "Nóta a magyar ember szívéhez csak az anyanyelvén szólhat"

Hoffmann Richárd szinte minden műfajban megtalálja önmagát, szívéhez azonban az operett és a musicalek mellett a magyar nóta áll a legközelebb.

Szerző angie

Hoffmann Richárd, színművész számára nagyon fontos a kultúra. 11 évesen már gyerekszínészként dolgozott és kapcsolatba került az operettel, illetve a magyar nótával is. Azóta számos szereplést tudhat maga mögött. Most a Duna TV Jó ebédhez szól a nóta című műsorban fogja elénekelni a Kalotaszegi Madonna című film Rózsalevél című betétdalát.  

 

 

Richard a legtöbb zenei műfajban megtalálja önmagát

 

Mikor kicsiként anyukám elvitt színházba, másnap a teljes előadást visszajátszottam az óvodás csoportnak. Később az iskolában vált tudatossá, hogy ezt szeretném hivatásomnak is. Sok versmondó és énekversenyen vettem részt, aztán mondták, hogy érdemes ezzel foglalkoznom- kezdte a Metropolnak Hoffmann Richárd színművész. "Jelenleg több műfajban képviseltetem magam. A fő profilom az operett, opera, magyar nóta, de musicalt, valamit pop-ot is szoktam énekelni. Alapvetően klasszikus hangképzést tanultam, tehát a klasszikus műfajok állnak közel hozzám, de ugyan úgy szívesen éneklek Charlie, vagy Beatrice dalokat- mondta lapunknak Richard, aki azt is elárulta, hogy a kedvenc műfaja az operett és a musical.

 

Családi örökség

 

Nagyon szeretem a nótákat, mert nálunk ez családi hagyomány, nagyapám nagy nótázó volt. Amiért én szeretem a műfajt, az maga az érték, hogy közvetlenül tanulja az ember családtagoktól. A nóta szerintem ezért maradhatott fent és ezért kell, hogy fennmaradjon sokáig, mert kicsinek hallja az ember a nagyszüleitől és eltelik jó pár év, majd eszünkbe jut: "Hogy is volt az, amit a nagymama, nagypapa énekelt?". Mi is elővesszük ezeket a dalokat és elkezdjük énekelni- mondta Hoffmann Richard, aki hozzátette, hogy reméli az ő gyerekei és unokái is énekelni fogják a nótáit.

 

Identitástudat kell hozzá

 

Talán nem a fiatalok műfaja a nóta, ennek oka az is lehet, hogy meg kell hozzá érni, hogy kialakuljon az identitástudat és, hogy a régmúlt szellemiségét fontosnak tartsuk megőrizni. Amikor megérik erre az ember és vágyik rá, hogy tovább éltesse a hagyományokat, akkor válik ez lényegessé számára. Remélem, hogy sok fiatal, miután elér egy bizonyos életkort, akkor máshogy gondol majd ezekre a művekre és szeretni fogják őket- fejtette ki véleményét a színművész. "Szerintem azért szereti a közönség a nóta műfaját, mert van mondanivalója. Szokták mondani, hogy: „Sírva vigad a magyar”. Vannak olyan dalok, amik pont, hogy szomorúságukba hoznak örömöt. Más nótáktól egyszerűen jobb kedvre derülünk, ha olyanok, amiben megemlékezünk egy-egy szerelemről egy-egy barátságról, akkor pedig ez bennük a fontos.

 

 

 "Mint magyar ember nem ismerek más nótát, csak a magyar nótát"

 

Én, mint magyar ember nem ismerek más nótát, csak a magyar nótát. Nyilvánvalóan vannak népdalok minden országban, amik szájról szájra terjednek, vannak magyar népdalok is, de magyar nóta az egy magyar ember szívéhez csak az anyanyelvén szólhat- mondta a színművész.

 

 

 

 

Szerző angie

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

vg.hu

Somogy vármegye a kakukktojás nyugaton, Szabolcs hozza a megszokottan rossz formáját

magyarnemzet.hu

Jó hír a válságba zuhant magyar válogatottnak a bohócos nap végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Ezek Magyarország legszebb, mesebeli főúri kastélyai

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Chris Hemsworth 9 éves fia nem apának szólítja őt – A színész elárulta, hogy miért

SZTÁRDZSÚSZ

Takáts Tamás: az unokámnak én leszek az első koncertélménye

SZTÁRDZSÚSZ

"Honnan vesz ennyi életerőt?" – G.w.M igazi terminátornak látja a terhes Kulcsár Edinát

SZTÁRDZSÚSZ

„Annyi nevetést hoztál” -Elhunyt a népszerű színész, összetört családja