10 hónapja

Kamerák előtt kapta meg a harmadik oltását Palik László

Palik László korábban még nem esett át a Covid-víruson, viszont az oltásokban, az orvosokban bízik, és másoknak is szeretne példát mutatni.

Palik László korábban még nem esett át a Covid-víruson, viszont az oltásokban, az orvosokban bízik. Azért döntött úgy, hogy a YouTube csatornája közönsége előtt veszi fel a harmadik oltását, hogy ezzel másoknak is példát mutasson.

Fotó: Palikék világa

„Azt gondolom, ha van oltás, azt be kell adni, mert akkor védett lesz az ember. Gyerekkorunkban sem szoktunk vitatkozni azon, hogy kapjunk-e kötelező védőoltást” – jelentette ki Palik, aki szerint a közösségi média rossz hatással van a járvány terjedésére, hiszen, ahogy fogalmaz, „mindannyian orvosabbak lettünk az orvosoknál”. Ebben dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet infektológus főorvosa is megerősítette a tévést.

„Egyszer azt mondta valaki, hogyha a járvány elején lekapcsolták volna a Facebookot, akkor sokkal könnyebb dolgunk lenne. Teljesen igaza van! Olyan sok kárt okoz a sok önkéntes szakértő, a sok összeesküvéselmélet-hívő, hogy azt el nem tudjuk képzelni. Egyes hírek szerint az előző hullámhoz képest most kétszer annyi oltástagadó van” – mondta Szlávik, aki szerint ez például az álhíreknek köszönhető.

A doktor úr biztató dolgokat is megosztott

„Három oltás az egy megnyugtató dolog, ha valaki megkapta a hármat, és a harmadiktól eltelt két hét, azért az nyugodjon meg. Nagyon-nagyon ritkán persze ő is megbetegedhet, és ezt megint kihasználják, akik az oltások ellen vannak, mondván, hogy »ismerek egy embert aki a három oltás után megbetegedett«, én meg ismerek 999.999-et, aki nem” – magyarázta a főorvos, aki azt is elárulta, hogy meddig tart ki a harmadik vakcina hatása. „Előzetes számítások szerint a harmadik oltás olyan 9 hónapig fog kitartani, elvileg utána lehet egy negyedik.”

Palik László kérdésére, miszerint mit gondol, meddig tart majd a járvány, a szakértő elmondta, biztosat sajnos nem tudhatunk.

„Amikor megjelent 2019 decemberében, akkor megkérdezték tőlem, hogy lesz-e belőle világjárvány? Én azt mondtam, hogy nagyobb valószínűséggel nem lesz. Úgyhogy így fogok jósolni: nem tudom. Úgy gondolom, hogy olyan 2023-ig, a mértékét hagyjuk, enyhébb mértékben itt maradhat, de hogy azt mondjuk, hogy nincs vele gond, az olyan 2023. Amíg a világon olyan országok lesznek, ahol járvány van, lásd Dél-Afrikát, addig ettől nem lehet megszabadulni” – tette hozzá dr. Szlávik János a Palikék világa by Manna adásában.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!