11 hónapja

Nehéz döntést hozott meg Kóbor János barátja: nem lesz ott a búcsúztatón

Egy egész ország gyászolja a legendás zenészt. Az Omega frontemberének péntek este lesz a gyászmiséje.

Ma este 19 órától tartják Kóbor János gyászmiséjét a budapesti Szent István Bazilikában. Az eseményen a rajongók oldaláról Gazdag László, az Omega rajongói oldalának vezetője, a szakma részéről Frenreisz Károly mond beszédet.

Az élőben közvetített gyászmisén Mecky pályatársai, barátai és családja búcsúznak majd az énekestől. Azonban egy közeli barátja nem lesz ott az esti eseményen.

Horváth Charlie
Fotó: Bors

A Bors megkérdezte Horváth Charliet, miért döntött így:

„Imádtam az Omegát, ez a név nekem nemcsak az együttest jelenti, hanem egyesével mindegyik zenészt is, aki játszott” – kezdte Charlie a lapnak.

„Molnár Gyurival és Benkő Lacival nagyon jó barátságot ápoltam. Jancsit a Balatonon nagyon sokszor láttam. Ott nyaraltunk több éven át és gyakran találkoztunk. Sokat veszítettünk Mecky halálával. Gondolkodtam azon, hogy elmegyek a gyászmisére, de végül úgy döntöttem, hogy kihagyom. Én templomba csak egyedül járok, tömeggel soha. Ami a templomba történik, az nagyon bensőséges és intim. Az csak az enyém” – tette hozzá Charlie.

Élőben közvetítik

A gyászmise ma 19 órakor kezdődik Budapesten, a Szent István-bazilikában. Azok, akik személyesen nem lehetnek ott, követhetik a Duna World élő közvetítését. A megemlékezéshez a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is csatlakozik, a gyászszertartás napján tematikus adásokkal készülnek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!