Németh Kristóf: Akkor hatásos egy környezetvédelmi bírság, ha fáj

Németh Kristóf számára fontos, hogy a felnövekvő generációra egy élhetőbb, tisztább környezetet hagyjunk. Ezért igyekszik a lehető legkisebbre csökkenteni a saját és családja ökológiai lábnyomát.

Németh Kristóf ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy egy fecske nem csinál nyarat, és bár egyre többen vannak hazánkban is, akik például szelektíven gyűjtik a szemetet, sajnos nem igazán csökken azok száma, akik illegális szemétlerakatokon igyekeznek megszabadulni a hulladékuktól.

Fotó: Bors

A színész jártában-keltében sokszor találkozik útszélére, vagy erdőhatárba halmozott szemétkupacokkal és nem titkoltan azt szeretné, ha a kormány a törvény teljes szigorával sújtana le azokra, akik ily módon pusztítják a környezetet és ezzel együtt gyermekeink jövőjét. Németh Kristóf ezért is töltötte ki a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű kérdőívet, mellyel a kormány kezdeményezett párbeszédet a környezetvédelemről.

„Arra igyekszem tanítani a gyermekeimet, hogy minden tőlük telhetőt tegyenek meg annak érdekében, hogy ez a bolygó minél tovább élhető maradjon, még akkor is, ha az egyén önmagában csak egy kis porszem a gépezetben. Azt tapasztalom, hogy ebben nagyon sokat segít Lóci iskolája is, hiszen pár éve éppen a fiam jött haza azzal, hogy szerezzünk be a lakásba is szelektív hulladékgyűjtőket, mert náluk az iskolában már ezeket használják az osztálytermekben is” - kezdte lapunknak a színész.

„Én az újrahasznosítás híve vagyok és amióta családi házban élünk, a szerves hulladékot egy kerti komposztálóba gyűjtjük, vagy olyan komposztáló zsákba, amit elszállítanak. Ennyit szerintem mindenki megtehetne, de sajnos gyakran tapasztalom, hogy még ma is akadnak olyan emberek, akik minden hulladékukat egyszerűen elégetik, amivel hatalmas kárt okoznak a környezetnek és persze a lakókörnyezetükben élők egészségét is veszélyeztetik”- magyarázta Németh Kristóf, aki külön kiemelte a kérdőív egyik pontját, ami szerinte egyértelmű törvényi szigorításért kiált.

„Az egyik kérdés, hogy szigorúbban büntetném-e azokat, akik illegális lerakatokon szabadulnak meg a szemetüktől. Nos, egyértelmű igen a válaszom, hiszen jól látszik, hogy a jelenlegi büntetés nem igazán elrettentő hatású. Olyan mértékű büntetést szabnék ki, amibe a vétkes már megroppan. Ez persze egyéni elbírálás kérdése. Egy átlagemberre több százezer forintos, míg egy jómódúra többmilliós bírságot szabnék ki. Ha pedig egy cég teszi ugyanezt, akkor a határ lehet akár a csillagos ég is” - fejtette ki Németh Kristóf.

Magyarország zöld úton jár!

Magyarország Kormányának célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is. Ezért online párbeszédet indítunk annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kitört a hisztéria: kocsiból repkedtek az 50 eurósok Spanyolországban

origo.hu

Jennifer Lopez ledobta a ruhát, így mutogatja magát - képek

borsonline.hu

„Vérzik a szívem” – Zokognak Michael Schumacher rajongói, üzent a legenda

hirtv.hu

Folytatódnak a magyarellenes akciók Kárpátalján

ripost.hu

Egy ország kereste, holtan találták meg az eltűnt esztergomi édesanyát

vg.hu

Vagyonnyilatkozat: Hadházy Ákos lakást vett, Jakab Péter elveszíthette mindenét

origo.hu

A világ legszebb melleivel hódít a hihetetlenül hajlékony szuperszexi tornászlány - képek

astronet.hu

Februári angyalhoroszkóp 2023: mit üzen az őrangyalod a következő hónapra?

ripost.hu

„Gyönyörű látvány! És az óceán sem csúnya…” Bódi Sylvi új, popsis fotóját dicsérik

ripost.hu

Friss fejlemény a VV Fanni-ügyben

ripost.hu

Tényleg ilyen helyen tölti a börtönbüntetését Galambos Lajcsi?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb pofont kapott Mazsi: Berki neve nem méltó hozzád!

SZTÁRDZSÚSZ

"Nekem is meg van műtve a cicim" - Sári Évi meglepő vallomást tett

SZTÁRDZSÚSZ

Elege lett Peter Srámeknek: Nem szeretnék belemenni semmilyen harcba

SZTÁRDZSÚSZ

Sosem hallott részletek: így indult Vitray Tamás és a híres színésznő kapcsolata

SZTÁRDZSÚSZ

Közel százmilliós tartozást örökölt, menekülne házából a TV2 egykori sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Kaly Roland: Soha életemben nem kellett fizetnem a szexért

SZTÁRDZSÚSZ

Élő adásban, elcsukló hangon közölte a műsorvezető: Reggel meghalt a fiam...

SZTÁRDZSÚSZ

"Hogy került a nagypapa a dobozba?" Ultracuki Rózsa György két és féléves unokája