Létrehozva: 2021.11.09.

Dagad a botrány: Straub Dezső nem mond igazat? Beperelheti a Vidám Színpad

Straub Dezső azt állította, hogy a színház Facebook-posztjából értesült arról, hogy már nem ő a művészeti vezető. Most a Vidám Színpad egy közleményt adott ki.

A Vidám Színpad egy közleményben gyakorlatilag perrel fenyegette meg Straub Dezsőt, azt állítva: Straubot nem rúgták ki, mivel nem is volt jogviszonyban a Vidám Színpad Közhasznú nonprofit Kft.-vel.

A Vidám Színpad közleménye a néhány napja történtek felidézésével indul:

„A Vidám Színpad 2021. november 1-jén közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot tervezett megújulásáról és a készülő tavaszi nyitásáról. Tájékoztatást adtunk többek között arról, hogy a megújuló Vidám Színpad új művészeti vezetője Tasnádi Csaba, Jászai Mari-díjas rendező.„

A Vidám Színpad fenti közleményére Straub Dezső Facebook-üzenetben részletesen reagált, sérelmezve elsősorban a művészeti vezetői pozícióban történt változás körülményeit – írja a Blikk.

Emiatt a színház a követezőket közölte:

”A Vidám Színpad Közhasznú Nonprofit Kf.t-ben Straub Dezsőnek nincs és a korábbi tulajdonos, Böröndi Tamás tragikus elvesztésekor sem volt üzletrésze vagy bármilyen képviseleti joga. Straub Dezső korábban – Böröndi Tamás haláláig – egyedi megállapodások alapján látta el színészi, rendezői, illetve művészeti vezetői feladatait, azonban a Vidám Színpad vezetőségének nincs tudomása arról, hogy Straub művész úrnak jelenleg – Böröndi Tamás halálát követően – fennállna bármilyen élő megbízási jogviszonya, amely felmondása felől a Vidám Színpadnak intézkednie kellett volna. Nyilvánvalóan és Straub művész úr által is ismerten ilyen élő jogviszony nincsen. A művész úr az elmúlt egy évben semmilyen tevékenységet nem végzett a Vidám Színpad Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából.

A Vidám Színpad a tervezett megújulása és a készülő tavaszi nyitás jegyében több alkalommal és több formában egyeztetett Straub művész úrral a színházban betöltött szerepével és az együttműködés lehetséges feltételeivel kapcsolatban. Sajnálatos módon ezek a tárgyalások nem vezettek eredményre. Ennek ténye Straub Dezső előtt már hosszú hónapok óta ismert, így minden alapot nélkülöz az az állítása, hogy pozíciója megszűnéséről a kérdéses facebook bejegyzésünkből szerzett tudomást.

E rosszindulatú reakció Straub úr azon jó hírnév rontó és becsületsértő megnyilvánulásainak egy újabb eleme, amely támadásokat az elmúlt fél év során folyamatosan tapasztalhattunk tőle.

Mindezekből következően színházunk jó hírnevének megóvása érdekében szükségszerű volt Straub művész úrral az együttműködés megszüntetése felől dönteni. A jövőre nézve pedig ugyanezen szempontok alapján szükséges kilátásba helyezni valamennyi rendelkezésre álló jogi lépés megtételét az ilyen és hasonló valótlan és méltatlan megnyilvánulásokkal szemben.

Feltett szándékunk a Vidám Színpad sikeres működtetése, ehhez pedig elengedhetetlen a művészeti irány meghatározása mellett egy, ezt az irányt képviselni tudó művészeti vezető felkérése Tasnádi Csaba személyében.

Bízunk benne, hogy a Vidám Színpadról, nevünkhöz és múltunkhoz méltóan, továbbra is a gondtalan szórakozás jut eszébe mindenkinek!”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott