11 hónapja

„Mindenképpen szeretném felvenni” – a sztárok szerint is fontos a harmadik oltás

Hazánk hírességei számára is az egészség az első, így nem volt kérdés számukra, hogy felvegyék a harmadik oltást.

A szakemberek szerint a harmadik oltás látványosan csökkenti a delta variánssal való fertőzés esélyét, még a két vakcinadózishoz képest is. Ezért Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a koronavírus elleni 3. védőoltás felvételét. Természetesen hazánk hírességei számára is az egészség az első, így nem volt kérdés számukra, hogy felvegyék a harmadik oltást.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Kovács Kati október végén veszi fel a harmadik oltást

„Mindenképpen szeretném felvenni a harmadik oltást is, nehogy valamelyik családtagom megfertőzzem. Nem az oltástól kell félni, hanem az oltatlanságtól. Én az első két oltásomnál sem éreztem semmit, és utána sem jelentkezett semmilyen mellékhatás. Törökbálinton kaptam meg, nagyon kedvesek voltak, mosolyogtak, úgyhogy a harmadik dózist is ott szeretném felvenni. Ha minden jól megy, erre október 21. után fog sor kerülni”- mesélte a Metropolnak az énekesnő, aki sajnos több ismerősét is elvesztette a vírus miatt, így nem akar kockáztatni.

Tilla az elsők között kapta meg az emlékeztetőoltást

A műsorvezető a két AstraZeneca vakcina után Modernát kapott, ami rendesen megviselte a szervezetét. Ám Tilla ezt egy cseppet sem bánta, ugyanis nagyon fontosnak tartja a védőoltást.

„Megkaptam a 3. oltásomat, ez most Moderna volt, az Astrák után, és keményen beütött a cucc! Éjjel remegtem, reszkettem, minden bajom volt, másnap pedig végig feküdtem” – számolt be az Instagram-oldalán Tilla.

Pásztor Erzsi szerint sokan félvállról veszik a vírust

A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő az elsők között kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, így számára is indokolt a harmadik dózis felvétele. Pásztor Erzsi szerint sokan félvállról veszik a vírust, az emberek nagy többsége mintha elfelejtette volna, milyen rémes időket éltünk át.

„Ha a háziorvosom jelez, én beadatom magamnak a harmadik oltást is, ez nem is lehet kérdés. Félek az ősztől, a sok új megbetegedéstől…” - mondta korábban a Metropolnak a színésznő, aki az allergiája miatt Pfizer-vakcinát kapott az első két alkalommal.

Korda György: Amint jelez a háziorvosunk, megyünk!

Korda György és Balázs Klári mindenképp felveszi a harmadik oltást
Fotó: Dombóvári Tamás / Bors

A Korda-házaspár az elmúlt időszakban önkéntes karanténba vonult, és otthonukban vészelték át a veszélyhelyzetet. Amint lehetőségük volt, felvették a védőoltást és az emlékeztető oltással sem szeretnének sokat várni. Ahogy jelez az orvosuk, azonnal beoltatják magukat.

„Amint jelez a háziorvosunk, megyünk! Úgy látom, Magyarországon jól állunk a beoltottak terén, de sajnos még mindig sokan úgy gondolják, hogy az oltás rossz, és a vírus nem is létezik. Bízom benne, hogy előbb-utóbb ők is megváltoztatják az álláspontjukat, és az elmúlt másfél év szomorú eseményei nem ismétlődnek meg.”

Szikora Róbert: Természetesen újraoltatom magam!

Az énekes a A Szputnyik V vakcinát kapta meg az első két alkalommal. Számára fontos, hogy a koncertek alatt is biztonságban érezze magát, ezért nem hezitál, ha a háziorvosa jelez. Az emlékeztetőoltást is kész beadatni magának!

”Nincs fontosabb az egészségnél! Természetesen újraoltatom magam én is, ahogy szükségessé válik. Várom a háziorvosom jelzését„ - nyilatkozta a laptársunknak a Ripostnak Szikora.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!