10 hónapja

Lagzi Lajcsi legveszélyesebb óráit élte át – így készült fel a titkos küldetésre

Galambos Lajos élete talán legveszélyesebb óráit élte át, amikor rendőrségi támogatással indult titkos küldetésre. Először a Borsnak nyilatkozott részletesen az akció előkészületeiről.

Ügyvéd vezette bűnszervezetet buktatott le nemrég a Nyomozó Főügyészséggel és a Nemzeti Védelmi Szolgálattal közösen Galambos Lajos. A trombitaművésznek veszélyes fedett akcióban kellett tárgyalnia bűnözőkkel, akik azt ígérték, hogy 200 millióért cserébe elintézik, ne szabjanak ki a sztárra letöltendő szabadságvesztést a folyamatban lévő büntetőügyében.

Fotó: Bors

„Azonnal megindult a nyomozás, amikor értesítettük a hatóságokat, hiszen szó szerint a legfelsőbb szinteken lévő embereket emlegettek nekem a bűnözök. Az ügy nem tűrt halasztást, ezt mindenki érezte„ – kezdte a Borsnak Lajcsi, aki nem tagadja, ezután annyira megijedt, hogy SMS-ben jelezte a bűnbanda felé, nem kívánja igénybe venni a „szolgáltatásukat”, vagyis nem fizet annak érdekében, hogy az ellene hét éve folyó ügyben számára kedvező ítélet szülessen.

„Az az igazság, hogy egyszer meggondoltam magam és lefújtam az egész dolgot, de végül győzött a kötelességérzetem és mégis belementem ebbe a veszélyes játékba. Elkezdődött egy nagyon komoly, minden részletre kiterjedő felkészítés. Minden lehetséges veszélyre felhívták a figyelmemet és több próbát is csináltunk. Feltételezhető volt, hogy a bűnözőknek fegyverük is van és persze az is benne volt a pakliban, hogy esetleg megmotoznak a találkozón, vagyis lebukom. Ezért meg kellett adnom egy menekülőszót, amit ha kimondok, azonnal ránk törik az ajtót és engem kimentenek. Ez a szó egyébként a Zorba lett. Így hívták a kislányom egyik kutyáját” – idézte fel a történteket Lajcsi, aki azt is elárulta, hogy a Nyomozó Főügyészség kész lett volna átadni neki 100 millió forintot, ha úgy alakul.

Fotó: Bors

„Nem lehetett tudni, hogy sikerül-e az első találkozó alatt kellő terhelő bizonyítékot rögzíteni, így szóba ke­rült, mi történjen, ha sor kerül egy má­sodik alkalomra is. Oda már százmillió előleggel kellett volna érkeznem. A Nyomozó Főügyészség biztosított róla, hogy ők az akció sikerének érdekében biztosítják ezt az összeget, ha szükséges. Erre végül nem került sor, hiszen az első találkozó után három nappal már el is fogták a banda tagjait„ – taglalta Galambos Lajos, aki csak az akció előtti este szólt gyermekeinek a veszélyes megbízatásról.

„Előző este rettenetesen feszült voltam, hiszen tudtam, hogy akár nagyon rosszul is alakulhatnak a dolgok, dacára a mögöttem álló profi csapatnak. Mindhárom gyermekemet arra kértem, hogy legyenek otthon este és végül amennyit csak lehetett, elmeséltem nekik abból, ami másnap rám várt. Ők fal fehér arccal hallgattak, de megértették, hogy nincs más választásom. Végül mindannyian egész éjjel fent voltunk, reggel pedig néma öleléssel búcsúztunk” – emlékezett vissza a trombitaművész.

A szövevényes ügyben végül három személyt tartóztattak le és hallgattak ki. Mindhárman letartóztatásban várják a nyomozás lezárását.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Feltalálták a ruha alatt viselhető műizmokat

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

magyarnemzet.hu

Hőssé vált Rybanska, aki már a mi lányunk, a mi büszkeségünk

mindmegette.hu

Ez a különbség az olasz és a klasszikus fagyi között

hirtv.hu

Aszódi kettős gyilkosság: Kiderült, hatalmasat hibáztak a rendőrök

ripost.hu

Elképesztő dolog történt a megműtött magyar fiatallal

mindmegette.hu

11 könnyű tészta, ami 30 perc alatt elkészíthető a kánikulában

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

ripost.hu

Egyetlen nap alatt ezren kerültek dutyiba Budapesten

ripost.hu

Megműtötték a horrorbalesetet szenvedett Dávidot, hihetetlen, ami történt

ripost.hu

„Elfelejtettem, mekkorák a melleim” – óriási ciciket villantott a matektanárnő

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Sosem látott, exkluzív képek kerültek elő Pécsi Ildikóról

SZTÁRDZSÚSZ

Nem titok többé, Schmuck Andor óriási bejelentést tett

SZTÁRDZSÚSZ

Köllő Babett: Ha valaki mellé odaállok, az nem kamu

SZTÁRDZSÚSZ

Komoly döntést hozott Schobert Norbi legifjabb gyerkőce

SZTÁRDZSÚSZ

Újra együtt a család: Megható fotót posztolt Amerikából Szandi

SZTÁRDZSÚSZ

Különleges dologra bukkant Törökországban Szulák Andi - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Nem fogod elhinni: Ilyen állatot vett a kertjébe Árpa Attila - Videó